Gent telt heel wat creatieve ondernemers en verenigingen die activiteiten met een spelelement aanbieden. Zin in een stadsbezoekje dat de gebaande paden links laat liggen? Ga dan op thematocht doorheen de stad, stap de e-karting binnen of ga voor een vernuftige VR-experience. Let’s play!

Speurneus in Gent

Schuilt er een ware detective in jou en wil je die talenten graag eens honderd procent uitspelen? Neem dan vrienden of kroost mee naar Gent, voor een van de zoektochten doorheen de stad. Kies een thema en verken de stad op een heel nieuwe manier. En heb je al eens een escape game geprobeerd? In de verschillende escape rooms in onze stad moet je jezelf uit een netelige situatie weten te redden, met een gezonde dosis logisch denkvermogen.

Activiteiten voor speelvogels

Ook spelen kan je tijdens een citytrip in Gent naar believen. De opties variëren van gouwe ouwen als paintball, bowling of karting tot vernuftige virtual reality en augmented reality games. Daag je maten uit en maak er een heerlijke spelletjesdag van. Ook op een regendag is een spel een toffe manier om even aan de realiteit te ontsnappen.