De tentoonstelling Oog(st) neemt je mee op een reis door meer dan veertig jaar recente geschiedenis. Door middel van betekenisvolle beelden, ondersteund door verhelderende tekst en uitleg, krijg je een inkijk in de uitdagende werkomstandigheden van de fotograaf. Bovendien wordt deze ervaring verrijkt door Claus' persoonlijke commentaar, waardoor je een dieper begrip krijgt van de vaak aangrijpende beelden.

Filip Claus heeft zijn reputatie opgebouwd als een baanbrekende fotograaf tijdens zijn tijd bij De Morgen. Zijn spraakmakende portretten van Belgische politici en aangrijpende beelden van conflicten in Zuidoost-Europa, Afrika en vooral het Midden-Oosten zijn inmiddels een onuitwisbaar onderdeel van ons collectief geheugen.

Zelfs na zijn vertrek bij De Morgen bleef Claus actief als een geëngageerde straatfotograaf. Hij beschouwt zichzelf als een guerrillastrijder, waarbij zijn fototoestel het enige wapen is. Zijn beelden vertellen verhalen en getuigen van zijn aandacht voor detail.

Onli­ne tic­kets Sint-Pie­ter­sab­dij

Liever geen wachtrijen aan de kassa? Zeker zijn dat je de Sint-Pietersabdij kan ontdekken wanneer jij daar zin in hebt? Boek dan vooraf je tickets en geniet met volle teugen van je bezoek!

Boek hier je tickets

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.