Deze Benedictijnenabdij werd in de 7de eeuw gesticht door Sint-Amandus, die daarmee ook aan de doopvont van de stad Gent zelf stond. In de 14de en 15de eeuw groeide ze uit tot een heus abdijdorp, met hoeven, tuinen, woningen en landerijen. De abdij dankte haar welvaart aan de privileges die ze had bedongen en aan de belastingen die ze mocht innen op haar gronden. Die liepen door tot aan de Gentse binnenhaven.

Volg ‘Alison’, virtueel door de geschiedenis

Ontdek het geheim van de gevallen engelen. De digitale monnik ‘Alison’ geeft je een virtuele rondleiding doorheen de abdij. ‘Alison’ is je geheimzinnige movieguide tijdens je bezoek aan de Sint-Pietersabdij. In zeventien episodes neemt hij je mee op een spannende en mysterieuze tocht op zoek naar de moordenaar van zijn jonge vriend. Hij brengt je in ruimtes waar je anders nooit zou komen. De middeleeuwse refter, de majestueuze abdijkerk, een prachtige tuin en eindeloze zolders, … tussen hemel en aarde val je hier van de ene verbazing in de andere. Extra spannend, ook voor kinderen. 

Ali­son, het geheim van de geval­len enge­len

Je kunt de abdij bezoeken met de unieke movieguide 'Alison'

Groene hotspot in Gent

De tuin van deze abdij is zonder enige twijfel een hotspot in Gent, niet in het minst geliefd bij de vlijtige studenten van Gent om te chillen of te studeren onder een stralende hemel. Een must see tijdens je city break. De prachtige tuin met wijngaard en ruïne is een groene oase in de stad. In de Sint-Pietersabdij vinden elk jaar prestigieuze tentoonstellingen met internationale uitstraling plaats. De reftervleugel van de Sint-Pietersabdij is authentiek middeleeuws. De gelijkvloerse verdieping van de Sint-Pietersabdij is gratis te bezichtigen (pandgangen, pandhof en de tuin van de abdij).

Pietersbar

In de Pietersbar kun je nagenieten van je bezoek aan de abdij.

Onli­ne tic­kets Sint-Pie­ter­sab­dij

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt het aantal bezoekers beperkt en is het aangeraden om op voorhand een ticket boeken. Het dragen van een mondmasker is verplicht (+12 jaar).
Boek hier je tickets

Op stap in groep?

Via deze link kan je je groepsbezoek online aanvragen. Het team van BOEKjeBEZOEK informeert je dan zo snel mogelijk over de concrete reservatie van je groepsbezoek. 
Groepsbezoek online aanvragen
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.

City­Card Gent: een must have voor je bezoek aan Gent

Hier kun je de CityCard Gent kopen