Deze Benedictijnenabdij werd in de 7de eeuw gesticht door Sint-Amandus, die daarmee ook aan de doopvont van de stad Gent zelf stond. In de 14de en 15de eeuw groeide ze uit tot een heus abdijdorp, met hoeven, tuinen, woningen en landerijen. De abdij dankte haar welvaart aan de privileges die ze had bedongen en aan de belastingen die ze mocht innen op haar gronden. Die liepen door tot aan de Gentse binnenhaven.

Groene hotspot in Gent

De tuin van deze abdij is zonder enige twijfel een hotspot in Gent, niet in het minst geliefd bij de vlijtige studenten van Gent om te chillen of te studeren onder een stralende hemel. Een must see tijdens je city break. De prachtige tuin met wijngaard en ruïne is een groene oase in de stad. In de Sint-Pietersabdij vinden elk jaar prestigieuze tentoonstellingen met internationale uitstraling plaats. De reftervleugel van de Sint-Pietersabdij is authentiek middeleeuws. De gelijkvloerse verdieping van de Sint-Pietersabdij is gratis te bezichtigen (pandgangen, pandhof en de tuin van de abdij).

Honesty Bar

In de Honesty Bar kun je nagenieten van je bezoek aan de abdij.

Shop

De shop van de Sint-Pietersabij bevindt zich vlak bij de balie en is vrij toegankelijk. Je vindt er herinneringen aan je bezoek en originele geschenken. Een greep uit het aanbod: naslagwerken, historische romans, kinderboeken, postkaarten, gadgets,...

Onli­ne tic­kets Sint-Pie­ter­sab­dij

Liever geen wachtrijen aan de kassa? Zeker zijn dat je de Sint-Pietersabdij kan ontdekken wanneer jij daar zin in hebt? Boek dan vooraf je tickets en geniet met volle teugen van je bezoek!

Boek hier je tickets

Op stap in groep?

Via deze link kan je je groepsbezoek online aanvragen. Het team van BOEKjeBEZOEK informeert je dan zo snel mogelijk over de concrete reservatie van je groepsbezoek. 

Groepsbezoek online aanvragen
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.

City­Card Gent: een must have voor je bezoek aan Gent

Hier kun je de CityCard Gent kopen