Met het Winterwonderkasteel zwaait Gent het Van Eyck-jaar feestelijk uit. Tijdens de Winterfeesten baadt het Gravensteen in een magische, Bourgondische sfeer met verbluffende feesttafels en fabelachtige versieringen.

Meester Jan Van Eyck is een ster aan het hof van Filips de Goede. Die doet niets liever dan zijn gasten verblinden en betoveren met rijkdom en fijne technische snufjes. Als graaf van Vlaanderen en hertog van Bourgondië omringt hij zich met de beste kunstenaars.

Jan Van Eyck is net terug van een diplomatieke missie in Portugal, waar hij het portret van de aanstaande bruid van de graaf heeft gemaakt. Op basis van dat portret, heeft Filips besloten om in januari voor de derde keer te huwen. Het huwelijksfeest zal in Brugge doorgaan, maar als aanloop wil de graaf in de belangrijke openbare gebouwen van het graafschap tot de verbeelding sprekende kerstfeesten.

In Gent is het Gravensteen de uitverkoren plek. De burcht krijgt een extreme makeover van meester Van Eyck himself. Laat je betoveren door de spektakelzucht en waan je een leeftijdsgenoot van de Vlaamse Primitieven.