Parkeer je liever gratis? Aan de rand van de stad vind je P+R, of ‘Park + Ride’, parkings. Hier parkeer je gratis je wagen en spring je makkelijk op de tram, bus of shuttle naar het centrum.

Gent heeft een lage-emissiezone

Om de luchtkwaliteit te verbeteren, geldt de Gentse binnenstad (het gebied binnen de ring) als een lage-emissiezone (LEZ). De onderstaande P+R parkings liggen buiten de LEZ en zijn dus een perfect alternatief voor als je wagen niet langer binnen mag in de binnenstad. 

P+R Watersportbaan

Langs de Zuiderlaan aan de Watersportbaan zijn 100 tot 150 parkeerplaatsen beschikbaar, alsook extra fietsstallingen. De buslijnen 38 en 39 (opstappen aan halte Topsporthal Vlaanderen) brengen je naar het centrum, de buslijnen 41 en 43 rijden naar station Gent-Sint-Pieters.

Een gratis shuttledienst brengt je van de P+R Watersportbaan op minder dan 20 minuten naar het stadscentrum, met halte aan het Koophandelsplein. De shuttle rijdt doorgaans niet op zondag of op feestdagen, behalve op koopzondagen of bepaalde evenementen.

P+R Mariakerke Post

Naast de brug aan de Brugstesteenweg in Mariakerke zijn 25 parkeerplaatsen beschikbaar. Er zijn ook fietsstallingen. Via buslijn 3 (opstappen aan halte ‘Mariakerke Post’ op de Brugsesteenweg) kom je in de stad.

P+R Mariakerke Post

Brugsesteenweg 662
9030 Mariakerke
België

P+R Neptunus (Wondelgem)

Langs de Botestraat in Wondelgem zijn aan sporthal Neptunus 142 parkeerplaatsen beschikbaar, alsook extra fietsstallingen. Tramlijn 1 (opstappen aan halte Botestraat) brengt je naar de stad. 

P+R Weba/Decathlon

In het noorden van de stad, in de nabijheid van de stadsring R4 ligt de P+R Weba/Decathlon. Achteraan op de parking van de grote winkels Weba en Decathlon zijn 200 gratis parkeerplaatsen beschikbaar.

Een gratis shuttlebusje brengt je van de P+R Weba/Decathlon naar het stadscentrum op minder dan 10 minuten met haltes aan station Dampoort, Bij Sint-Jacobs en de Sint-AnnakerkDe shuttle rijdt doorgaans niet op zondag of op feestdagen, behalve op koopzondagen of bepaalde evenementen.

P+R Weba/Decathlon

Vliegtuiglaan 18
9000 Gent
België

P+R Oostakker

Deze parking met 200 parkeerplaatsen kun je bereiken vanaf de R4, afrit 3 Oostakker. Volg daarna de N70 (Antwerpsesteenweg) richting Gent. De P+R bevindt zich ter hoogte van het koopcentrum aan de Oude Bareel (Carrefour). De buslijnen 17, 18, 76, 77 en 78 brengen je tot in het stadscentrum. 

P+R Oostakker

Antwerpsesteenweg
9041 Oostakker
België

P+R Gentbrugge E17

Op deze parking zijn ruim 200 gratis parkeerplaatsen voorzien. Je kan deze parking bereiken via E17 (afrit Gentbrugge) of via R4 (afrit Melle) richting Gent. je vindt er eveneens overdekte fietsstallingen alsook een elektrische snellaadpaal. Het centrum bereik je via tramlijn 2 of buslijn 3. Aan de tramhalte is er een automaat waar je jouw biljet kan kopen.

P+R Gentbrugge Arsenaal

Op deze parking zijn ruim 200 gratis parkeerplaatsen voorzien. Je kan deze parking bereiken via E17 (afrit Gentbrugge) richting Melle of via R4 (afrit Melle) richting Gent. je vindt niet-overdekte fietsstallingen. Het centrum bereik je via tramlijn 2 of buslijn 9. Aan de tramhalte is er een automaat waar je jouw biljet kan kopen.

P+R Gentbrugge Arsenaal

Brusselsesteenweg 505
9050 Gent
België

P+R Bourgoyen

In de Driepikkelstraat in Mariakerke zijn aan sporthal Bourgoyen (aan de rand van het natuurreservaat) 150 tot 200 parkeerplaatsen beschikbaar, alsook fietsstallingen. Via buslijn 3 (opstappen aan halte ‘Jutestraat’ op de Brugsesteenweg) kom je in de stad.

P+R Bourgoyen

Driepikkelstraat 30
9030 Gent
België

P+R Flanders Expo/The Loop

De parking van Flanders Expo/The Loop (snelweg E40, afrit 14) beschikt over meer dan 100 gratis parkeerplaatsen. Je kan er gebruik maken van deelfietsen of het openbaar vervoer.

P+R The Loop/Expo

Hélène Dutrielaan
9051 Gent
België

Par­keer mak­ke­lijk op een P+R aan de rand van de stad

Parkeer je wagen aan de rand van de stad en spring daar op een bus, tram of shuttle naar het centrum. Bekijk de verschillende park-and-rides en hun vervoersmogelijkheden naar het centrum.

Rou­te­plan­ner De Lijn

Op zoek naar de makkelijkste route met het openbaar vervoer in Gent? Raadpleeg deze handige routeplanner om je reis uit te stippelen.

Raadpleeg de routeplanner