Parkeer je liever gratis? Aan de rand van de stad vind je P+R, of ‘Park + Ride’, parkings. Hier parkeer je gratis je wagen en spring je makkelijk op de tram of bus naar het centrum.

Gent heeft een lage-emissiezone

Om de luchtkwaliteit te verbeteren, geldt de Gentse binnenstad (het gebied binnen de ring) als een lage-emissiezone (LEZ). De onderstaande P+R parkings liggen buiten de LEZ en zijn dus een perfect alternatief voor als je wagen niet langer binnen mag in de binnenstad. 

P+R Flanders Expo/The Loop

De parking van Flanders Expo/The Loop (snelweg E40, afrit 14) beschikt over meer dan 100 gratis parkeerplaatsen. Je kan er gebruik maken van deelfietsen of het openbaar vervoer (tramlijn 1 of buslijn 77 en 78).

P+R The Loop/Expo

Hélène Dutrielaan
9051 Gent
België

P+R Gentbrugge Arsenaal

Op deze parking zijn ruim 200 gratis parkeerplaatsen voorzien. Je kan deze parking bereiken via E17 (afrit Gentbrugge) richting Melle of via R4 (afrit Melle) richting Gent. je vindt niet-overdekte fietsstallingen. Het centrum bereik je via tramlijn 2. Aan de tramhalte is er een automaat waar je jouw biljet kan kopen.

P+R Gentbrugge Arsenaal

Brusselsesteenweg 505
9050 Gent
België

P+R Gentbrugge E17

Op deze parking zijn ruim 200 gratis parkeerplaatsen voorzien. Je kan deze parking bereiken via E17 (afrit Gentbrugge) of via R4 (afrit Melle) richting Gent. je vindt er eveneens overdekte fietsstallingen alsook een elektrische snellaadpaal. Het centrum bereik je via tramlijn 2. Aan de tramhalte is er een automaat waar je jouw biljet kan kopen.

P+R Neptunus (Wondelgem)

Langs de Botestraat in Wondelgem zijn aan sporthal Neptunus 142 parkeerplaatsen beschikbaar, alsook extra fietsstallingen. Tramlijn 2 (opstappen aan halte Botestraat) brengt je naar de stad. 

P+R Oostakker

Deze parking met 200 parkeerplaatsen kun je bereiken vanaf de R4, afrit 3 Oostakker. Volg daarna de N70 (Antwerpsesteenweg) richting Gent. De P+R bevindt zich ter hoogte van het koopcentrum aan de Oude Bareel (Carrefour). De buslijnen 12a, 12b, 76, 77 en 78 brengen je tot in het stadscentrum. 

P+R Oostakker

Antwerpsesteenweg
9041 Oostakker
België

P+R Bourgoyen

In de Driepikkelstraat in Mariakerke zijn aan sporthal Bourgoyen (aan de rand van het natuurreservaat) 150 tot 200 parkeerplaatsen beschikbaar, alsook fietsstallingen. Via buslijn 10 (opstappen aan halte ‘Jutestraat’ op de Brugsesteenweg) kom je in de stad.

P+R Bourgoyen

Driepikkelstraat 30
9030 Gent
België

P+R Watersportbaan

Langs de Zuiderlaan aan de Watersportbaan zijn 100 tot 150 parkeerplaatsen beschikbaar, alsook extra fietsstallingen. Buslijn 11 (opstappen aan halte Topsporthal Vlaanderen) brengt je naar het centrum, buslijn 19 rijdt naar station Gent-Sint-Pieters

Een retourticket met buslijn 11 kost 15 eurocent en kan aan de betaalautomaat gekocht worden (ticket is 48u geldig).

 

P+R Lübecksite

Deze tijdelijk P+R vervangt de P+R Weba/ Decathlon.

In het noorden van de stad, in de nabijheid van de stadsring R4 ligt de P+R Lübecksite. 

Buslijn 6 (opstappen aan halte Lübeckstraat) brengt je van de P+R Lübecksite naar het stadscentrum op minder dan 10 minuten met haltes aan Dok Noord, Bij Sint-Jacobs en Zuid. Een retourticket met buslijn 6 kost 15 eurocent en kan enkel via SMS gekocht worden (enkel mogelijk voor Belgische simkaarten).

P+R Mariakerke Post

Naast de brug aan de Brugstesteenweg in Mariakerke zijn 25 parkeerplaatsen beschikbaar. Er zijn ook fietsstallingen. Via buslijn 10 (opstappen aan halte ‘Mariakerke Post’ op de Brugsesteenweg) kom je in de stad.

P+R Mariakerke Post

Brugsesteenweg 662
9030 Mariakerke
België

Rou­te­plan­ner De Lijn

Op zoek naar de makkelijkste route met het openbaar vervoer in Gent? Raadpleeg deze handige routeplanner om je reis uit te stippelen.

Raadpleeg de routeplanner