Flanders' Finest Fietsroutes zijn een selectie van 25 thematische fietsroutes doorheen Vlaanderen. Je hoeft geen fervente fietser te zijn om deze routes te verkennen. Neem je fiets, een drinkbus en goed humeur en vertrek op ontdekking naar al het moois rondom Gent en daarbuiten.

In Gent zijn er drie fietsroutes die behoren tot de Flanders' Finest Fietsroutes van Vlaanderen. Laat je leiden door de meanderende Leie langsheen schilderachtige dorpjes, gezellige terrasjes en rustige velden met de Leiestreekroute. Ga de andere kant uit richting Scheldeland en bewonder majestueuze kastelen, kasteelparken en de Kalkense Meersen met de Kastelenroute. Of blijf in Gent en omgeving en ontdek 15 insider tips van drie Gentenaren met de Gentse Fietsen Route

Tip! Haal je speciale knooppuntenbandje* gratis op in het Infokantoor of in één van de Fietspunten van de Fietsambassade. Zo kan je de route gemakkelijk volgen en haal je het maximum uit de trip.

*Enkel beschikbaar voor de Leiestreekroute en de Kastelenroute

Flan­ders' Finest Fiets­rou­tes

Wil je nog meer van dat? Ontdek alle geselecteerde themaroutes van de Flanders' Finest Fietsroutes en stippel jouw fietstrip uit langs de mooiste plekjes van Vlaanderen.

Ontdek de themaroutes hier
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.