Rij de Gentse Fietsen Route en ontdek Gent vanuit een andere hoek. Met de favoriete plekjes van drie echte Gentenaars. Tijd om op verkenning te gaan!

De Route

Een leuke uitstap voor het het gezin, als koppel, met vrienden of lekker op je ééntje. De Gentse Fietsen Route biedt 37 km fietsplezier, met voor elk wat wils. Blijf je wat langer plakken op een terras? Geen nood er zijn twee shortcuts voorzien in de route, waarmee je telkens 9 km afsnijdt.

Deze Gentenaars delen hun favoriete plekjes

Neem snel je fiets, of huur er één, en maak kennis met de favoriete plekjes van echte Gentenaars.

Wij hebben er geZIN in!

Elisabeth trekt er geregeld op uit met haar kroost en dan komen onze longtailfietsen echt van pas. Deze hotspots laten zij en haar kinderen alvast niet links liggen:

 

Maak het romantisch

Axel en Klaske maken het romantisch op de tandem. Ze delen hun favoriete plekjes langs de route. Ideaal voor een picknick, selfie, of zonsondergang.

  • Koffie in de tuinen van de Bijlokesite
  • De treurwilg in het Prinsenhof
  • Selfie met de 3 torens
  • Pistolet in Café Merino
  • Uitblazen aan het Houtdok

 

Voor deugenieters

Pierke Pierlala, de Gentse deugniet, kent onze stad door en door, dus mogen zijn tips voor genieters niet ontbreken. Met de elektrische fiets lijkt hij wel te vliegen door de stad!

De Fietsambassade en Fietspunten

Haal de routekaart op in Fietspunt Onder De KrookGent-Sint-Pieters of Dampoort, die meteen ook als vertrekpunt dienen. Of open hier een digitale versie van de route.

Maak je tocht extra speciaal met een huurfiets. Een stadsfiets of bakfiets met of zonder trapondersteuning, een tandem voor volwassenen of met kinderen, een longtailfiets, kinderfiets of een fietskar: je kan het allemaal bij de Fietsambassade en de Fietspunten huren.

Gent­se Fiet­sen Rou­te

Stadskaart met een uitgestippelde fietsroute (37 km) doorheen Gent, aangevuld met leuke pauzeplekjes onderweg. 

2 verschillende taalversies: Nederlands - Frans en Engels - Duits

Deze brochure is ook op papier verkrijgbaar in het infokantoor en in bepaalde logies.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.