Het wordt weleens gezegd, een levendige stad herken je aan zijn streetart. Gent is een ruimdenkende en hippe cultuurstad. Iedereen is welkom in levendig Gent. Hier heeft iedereen het naar zijn zin. Het Werregarenstraatje in Gent is het open canvas voor jonge straatkunstenaars.

Veranderlijk kleurrijk steegje

In het Graffitistraatje creëren straatkunstenaars pittige ‘spuitbuskunst’ naar hartenlust. Het graffitistraatje van Gent verandert dan ook voortdurend van uiterlijk.

In deze gedoogzone geldt de regel van de spuitbus: respecteer de werken die beter zijn dan de jouwe en gun de buurtbewoners de nodige avondrust. 

Zot van streetart? Doe de stadswandeling in Gent!

Wijk jij graag af van platgetreden paden? Dit steegje is de omweg tijdens je citytrip waard. Een steegje vol kleurrijke Instagram-snapshots.

Gent is uitgegroeid tot een graffitivriendelijke stad, met heel wat werken van o.a. Roa en Bué the warrior. Zin in meer graffiti-hotspots? Dan kan je Gent net even ‘anders’ ontdekken met het 'Sorry, not sorry streetart’-plan van Gent', een fiets- of wandelroute langs de kleurrijke graffiti-kunst in de stad.

Fan van streetart? Snuister zeker ook in het aanbod van begeleide stadswandelingen in Gent langs tientallen graffitiwerken.

Sor­ry, Not Sor­ry Street Art plan Gent

Street art-fanaten zitten goed met dit plannetje waarop allerlei openluchtkunst is aangeduid. De wandeling langs street art in de binnenstad is dubbel interessant, want naast een introductie in Gentse straatkunst is dit ook een toertje langs een aantal toeristische highlights. De street art-scene in Gent bruist en past wonderwel bij de historische stad.

3 verschillende taalversies: Nederlands, Frans en Engels

Deze brochure is ook op papier verkrijgbaar in het infokantoor.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.