Een museum in de Jozef Guislainstraat, in het oudste krankzinnigengesticht van België uit 1857: je zou wel gek zijn om daar niet even langs te gaan.

Het was de visionaire Gentse arts Guislain die als één van de allereersten geesteszieken als patiënten zag, met recht op een menswaardige behandeling. De schaamte over de manier waarop we in het verleden zijn omgegaan met psychiatrische patiënten vormde in 1986 de kiem van het Museum Dr. Guislain in Gent. 

Abnormaal versus normaal

Het museum Dr. Guislain in Gent doorbreekt de vele vooroordelen die nog steeds definiëren wat ‘abnormaal’ en ‘normaal’ is. Hier vind je naast de permanente collectie, die de geschiedenis van de psychiatrie belicht, ook tijdelijke tentoonstellingen.

De werken zijn voorzien van visuele hulpmiddelen zoals grootletterschrift en contrasten (grotendeels aanwezig). Er zijn eveneens rondleidingen mogelijk voor mensen met een visuele beperking, dementie of slechthorenden (tolk Vlaamse gebarentaal beschikbaar na afspraak).

Museumcafé

In het museumcafé kun je napraten over opgedane impressies.

Picknick

Wie dat wil kan in de binnentuin zijn picknick verorberen. Let er wel op dat je alles netjes achter laat.

Onli­ne tic­kets Muse­um Dr. Guis­lain

Liever geen wachtrijen aan de kassa? Zeker zijn dat je het Muse­um Dr. Guis­lain kan ontdekken wanneer jij daar zin in hebt? 

Boek dan vooraf je tickets en geniet met volle teugen van je bezoek!

Boek hier je tickets
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.

City­Card Gent: een must have voor je bezoek aan Gent

Hier kun je de CityCard Gent kopen