Gent heeft sinds de middeleeuwen een haven. De oude haven bevond zich in het centrum van de stad aan de Gras- en Korenlei. In de 19e eeuw verplaatsten de havenactiviteiten zich naar het noorden van Gent.

North Sea Port is een veelzijdige haven: hier passeren uiteenlopende soorten goederen via de kades. Het is een multimodale haven met een sterke nadruk op binnenscheepvaart. North Sea Port is een Europese tophaven die zich over meer dan 60 kilometer en twee landen, België en Nederland, uitstrekt.

Rondvaarten

North Sea Port organiseert elke zaterdag rondvaarten in Vlissingen, van Gent naar Terneuzen en van Terneuzen naar Gent aan. Samen met een gids ontdek je werking van de haven en haar geschiedenis.

Reserveren is noodzakelijk.

Verken de haven van Gent met de bus

De haven van Gent kun je gedurende 2 uur met de bus verkennen. Ideaal om met een school of een vereniging de haven te zien en te beleven. Eerst bekijk je een film over de haven. Daarna geniet je van een rondrit doorheen het havengebied. Je zorgt zelf voor een autocar, North Sea Port boekt de gids. De gids wacht je op aan het Bezoekerscentrum aan de Rigakaai en vergezelt je dan op de bus.

Uiterlijk 3 weken op voorhand reserveren is noodzakelijk.

Aangepaste rondleidingen voor personen met een handicap

Aangepaste rondleidingen voor personen met een handicap zijn mogelijk. Omdat je met je eigen vervoer komt en op de bus blijft, is deze rondleiding ook praktisch haalbaar voor een groep met rolstoelgebruikers.

Tentoonstelling

In de augmented reality tentoonstelling in het Havenhuis kom je alles te weten over de werking van de haven.

Rond­vaar­ten in North Sea Port

Wil je North Sea Port met de boot verkennen?

Ontdek hier de mogelijkheden en schrijf je in

Haven­be­zoek met bus

North Sea Port ontdekken met de bus? Het kan!

Boek hier je rondrit door de haven
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.