Nog een cadeaumand te vullen voor het eindejaar? In Gent geniet je niet enkel van een zalige schare cadeautjeswinkels, waar je voor elke geliefde wel wat vindt, maar ook van de sprookjesachtige straatverlichting. Rest je enkel nog een zakkendrager op te trommelen en te vertrekken!

In december heerst in Gent een gezellige sfeer. Daar zit de sfeervolle eindejaarsverlichting voor veel tussen, maar de lokale handelaren doen ook een stevige duit in het zakje door extra aandacht te besteden aan hun etalages. Er zijn gespecialiseerde cadeauwinkels waar je alles van een kleine attentie tot een tijdloze koesterschat kunt kopen.

Maar loop zeker ook eens een lokale delicatessenwinkel binnen, want ook een Gentse lekkernij is een welkom cadeautje. Én een fijne upgrade voor je feestmaaltijd, trouwens. Eindejaarsshoppen kan in Gent op elke dag in december, ook op zondag (met uitzondering van 25/12).

Gratis naar Gent en terug met het openbaar vervoer op shop op zondag

Dat kan! Vraag je gratis ticket aan via de website van De Lijn of sms 'SHOPGENT' naar 4884 voor een sms-ticket (niet mogelijk met buitenlandse GSM-operatoren). Snel, gemakkelijk en gratis.

Meer informatie via de website van De Lijn.

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 
Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.