De eindejaarsperiode is dé cadeautjestijd van het jaar. De feeërieke straatverlichting en gezellige etalages verwarmen je tijdens de koudste dagen van het jaar. En de extra koopzondagen maken het jou gemakkelijk om te komen wanneer het past.

Op zoek naar een passend geschenk voor familie of vrienden? 

(Her)ontdek je buurt, steun de Gentse economie en shop massaal lokaal!

Koop lokaal in Gent

Hoe doe je dat? Heel wat Gentse winkels en restaurants blijven voor jou klaarstaan. Steun hen door lokaal te kopen!
Ontdek hier het aanbod

Maak kennis met de Gentenaar achter de toonbank

De gezellige etalages worden helaas niet door elfjes gemaakt maar zijn het resultaat van de creativiteit van de eigenaar. Wees dus zeker niet bedeesd en stap de zaak binnen! Deze eigenaars stellen zich alleszins met veel plezier aan jou voor.

Au Bon Marché is al meer dan 25 jaar een vast adres voor iedereen die houdt van snuisteren. Van juwelen, lederwaren en accessoires tot kleine attenties. Elk item heeft ons hart gestolen - door zijn schoonheid, kwaliteit of vakmanschap. Vaak van Belgische designers. Als je bij ons in de spiegel kijkt, willen we dat jij je goed, zelfzeker en mooi voelt. Zo ga je naar huis met een bijzonder cadeautje om te koesteren.

Wij zijn O'yo, een gezonde ontbijt/lunchbar, te vinden op de Brabantdam. Wij bieden een variatie van gezonde, huisgemaakte en allergeenvrije gerechten (incl. vegan) aan, boordevol vitaminen en eerlijke ingrediënten. Proef de heerlijke pannenkoeken hier of neem de mix mee en tover ze zelf op jouw bord thuis!

Welkom bij de BeKindCrew ! Bij AO76 staat het geluk en het comfort van kinderen centraal. We creëren kledij van topkwaliteit voor avontuurlijke kinderen en tieners. Gestyled met een bepaalde speelsheid en humor met dat tikkeltje meer. Kom zeker een kijkje nemen in de winkel of online, want we staan altijd klaar om jouw kinderen te laten stralen in hun nieuwe outfits!

Eén ding is duidelijk, we hebben allemaal nood aan wat hoop en warmte. Daarom toverden we onze koffiebar Madam Bakster om tot een take-away kerstmarkt. Geniet van een vers gebakken Brusselse wafel (helemaal plantaardig én glutenvrij) met heerlijke toppings en een warme hazelnootmelk. Liever wafels eten in pyjama? Goed nieuws! Je kan onze wafels ook thuis bereiden met onze glutenvrije bakmix. Wie wil er wafelen?

Duurzaam, ecologisch verantwoord en vooral eerlijk. Dit zijn de beloftes waar ik achter sta. In Off The Shelf vind je een uniek, authentiek en kleurrijk aanbod design- en gebruiksvoorwerpen, cosmetica, textiel en papierwaren. Rechtstreeks van de maker of kleinschalige ondernemingen, wereldwijd maar allen met een schoon geweten. Ontdek hun verhalen in deze winkel.

Hoe kan je The Fallen Angels het best omschrijven? Snuisterparadijs met originele oude reclame- en filmaffiches van begin 1900 tot 1970, blikken dozen, oud speelgoed en beren, kitscherige postkaarten,... Maar ook veel leuke en betaalbare cadeau-artikelen, heel veel leuk speelgoed, al bijna 16 jaar een eigen collectie aan kaartjes, posters, en ga zo maar door. Al 40 en 21 jaar een begrip in Gent. 

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.