Nog een cadeaumand te vullen voor het eindejaar? Kom shoppen in Gent, warm je op in een van de vele cafés of restaurants en geniet van de gezellige wintersfeer. Want Gent telt talloze cadeauwinkels, waar je voor elke geliefde wel wat vindt. In december openen de Gentse winkels trouwens elke zondag hun deuren. Trommel die zakkendrager maar op en vertrek naar Gent!

December shopmaand

Voor al je eindejaarsaankopen moet je in Gent zijn, want speciaal voor de feestdagen organiseren we iedere zondag van december een koopzondag. Plan dus snel je trip en vertrek naar Gent. 

Kom genieten van de sfeervolle eindejaarsverlichting of mooie etalages van de gespecialiseerde cadeauwinkels waar je echt alles kan kopen. Van een kleine attentie tot een tijdloze koesterschat. 

Loop zeker ook een van de vele lokale delicatessenwinkels binnen, want een Gentse lekkernij als cadeautje wordt altijd gesmaakt. Het is bovendien ook een fijne upgrade voor je eigen feestmaaltijd. Moe van al dat shoppen en nood aan een pauze? Warm je dan op in een van de vele cafés of restaurants

Eindejaarsshoppen doe je in Gent, ook op zondag. 

Zin in Gent? Kom zoals het jou past. Welk vervoer je ook verkiest, je bent er zo! 

Gratis bus en tram

Op zondagen in december kan je gebruik maken van gratis bus en tram. Zo reis je vlot en zonder parkeerstress van en naar het centrum. Vraag je gratis ticket aan via de website van De Lijn of sms 'SHOPGENT' naar 4884 voor een sms-ticket (niet mogelijk met buitenlandse GSM-operatoren). Snel, gemakkelijk en gratis.

Meer informatie via de website van De Lijn.

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.