Deze winter laat Gent zich weer van zijn mooiste kant zien, in de fonkeling van de magische kerstverlichting en sfeervolle etalages. Trek je winterjas aan en geniet van een wandeling die baadt in een magische wintersfeer.

Lichtdraken verwarmen de stad

Versierde kerstbomen en duizenden lichtjes maken Gent en zijn deelgemeenten helemaal onweerstaanbaar deze winter. Sinds 1377 houdt de gouden draak op het Belfort het hele jaar door de stad in de gaten. Op het einde van het jaar komen daar extra draken bij: grote lichtgevende draken en slingerlichten met draken die plafonds van licht creëren boven de winkelstraten. Spot jij ze allemaal?

Winterse wandelingen

Om Gent te voorzien van dat extra tikkeltje magie tijdens de kerst- en winterperiode, gaan we helemaal voor sfeer, warmte en gezelligheid. Kom wandelen in onze prachtige verlichte stad, stop langs je route voor een chocomelk of kerstkoffie met een stukje taart of lekkere wafel om je te verwarmen. 

Zelfs als je nergens naar op weg bent, zal een wandeling door de vele oude straten dat kerstgevoel versterken. Wandel eens langs het Gravensteen, dat er tijdens de winter nog betoverender bijligt. Of langs de Gras- en Korenlei, waar de prachtige gevels en sfeervolle verlichting zich spiegelen in de Leie.

Tip: dankzij het Gentse lichtplan is de stad het hele jaar door prachtig verlicht. Neem de tijd om zowel deze als de eindejaarsverlichting te ontdekken tijdens een magische wandeling.

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.