Ook deze winter laat Gent zich weer van zijn mooiste kant zien, in de fonkeling van de magische kerstverlichting en sfeervolle etalages. Als de avond valt, komen lichtdraken in Gent tot leven. Het zijn één van de vele blikvangers van de nieuwe eindejaarsverlichting in de stad. Trek je winterjas aan en geniet van een wandeling die baadt in een magische wintersfeer.

Lichtdraken verwarmen de stad

Versierde kerstbomen en duizenden lichtjes maken Gent en zijn deelgemeenten helemaal onweerstaanbaar deze winter. De blikvangers dit jaar zijn een grote lichtgevende draak die de Gras- en Korenlei versiert en slingerlichten met draken die plafonds van licht creëren boven de winkelstraten. Extra draken dus in Gent die de stad beschermen, want de gouden draak op het Belfort, houdt al sinds 1377 de stad in de gaten. Spot jij ze allemaal?

Winterse wandelingen

Om Gent toch te voorzien van dat extra tikkeltje magie tijdens de kerst- en winterperiode, gaan we dit jaar helemaal voor sfeer, warmte en gezelligheid. Kom wandelen in onze prachtige verlichte stad, stop langs je route voor een take away chocomelk of kerstkoffie met een stukje taart of lekkere wafel om je te verwarmen. 

Zelfs als je nergens naar op weg bent, zal een wandeling door de vele oude straten dat kerstgevoel versterken. Wandel eens langs het Gravensteen, dat er tijdens de winter nog betoverender bijligt. Of langs de Gras- en Korenlei, waar de prachtige gevels en sfeervolle verlichting zich spiegelen in de Leie.

Neem deel aan de foto­wed­strijd

Maak tijdens de eindejaarsperiode wekelijks kans op een Cadeaubon Gent t.w.v. €100.

Waag je kans
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.