De Sint-Baafskathedraal, de thuis van het Lam Gods, krijgt een gloednieuw bezoekerscentrum waar de gerestaureerde panelen van het altaarstuk en verschillende andere authentieke kunstschatten in al hun pracht en praal te bewonderen zullen zijn.

Met behulp van augmented reality zal je diep in het verleden kunnen reizen en de bewogen geschiedenis van het Lam Gods en de Gentse kathedraal kunnen beleven alsof je er zelf bij was.

In een tour van 40 minuten of een uur neemt een virtuele verteller je mee op sleeptouw en zie je zowel het meesterwerk als de imposante kathedraal in volle glorie tot leven komen. Je ontdekt er de verschillende bouwfases van de kathedraal, loopt rond in het atelier van Van Eyck, komt alles te weten over de iconografie van het Lam Gods en krijgt de hoogtepunten van de bewogen geschiedenis van het altaarstuk te zien.

Als sluitstuk van de tour wordt de bezoeker ten slotte naar de kooromgang geleid waar het echte Lam Gods met gerestaureerde panelen te zien zal zijn. De tour is beschikbaar in 9 verschillende talen. Voor kinderen en gezinnen is er een aangepaste family tour voorzien. 

Lam Gods bezoe­ken - Onli­ne tic­kets

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt het aantal bezoekers om het Lam Gods te bezoeken beperkt en moet je op voorhand een ticket boeken.
Boek hier je tickets
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.