In het bezoekerscentrum van de Sint-Baafskathedraal kan je de gerestaureerde panelen van het Lam Gods en verschillende andere authentieke kunstschatten in al hun pracht en praal bewonderen.

Met behulp van een augmented reality-bril kan je in de crypte van de kathedraal diep in het verleden reizen en de bewogen geschiedenis van het Lam Gods en de Gentse kathedraal beleven alsof je er zelf bij bent. Zowel het meesterwerk als het imposante gebouw komen in volle glorie tot leven. Kom mee het opperste mysterie ervaren!

Heb je een visuele beperking, dan zal je van een aangepaste versie van de AR-bril met audiobeschrijving kunnen genieten. Voor doven zijn rondleidingen in gebarentaal georganiseerd en zijn de audioteksten van de AR-bril uitgeschreven ter beschikking.

Tip: combineer met een bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten (MSK) en volg de restauratie van het bovenste register van de binnenste panelen van het retabel op de voet. Van dinsdag t.e.m. vrijdag kan je de restaurateurs er live aan het werk zien in hun atelier. Bovendien worden de panelen op weekend- en feestdagen opgesteld voor het publiek. 

Het Lam Gods met kinderen

Families met kinderen kunnen het bezoekerscentrum bezoeken met de gezinstour. Deze audiotour is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Je maakt op ludieke wijze kennis met het Lam Gods en zijn geschiedenis.

Fikse korting met de CityCard

CityCard-houders genieten trouwens van een fikse korting door de optie ‘CityCard’ aan te duiden bij aankoop van een ticket. Dit kan zelfs nog vóór dat je jouw CityCard effectief aangekocht hebt. Zo ben je zeker van een ticket. Vervolgens laat je zowel je ticket als je CityCard scannen aan de ingang. Opgelet: CityCard-houders moeten steeds op voorhand reserveren. Het reductietarief wordt niet toegekend bij tickets die aan de kassa aangekocht worden.

Lam Gods bezoe­ken - onli­ne tic­kets

Zeker zijn dat je het Lam Gods kan ontdekken wanneer jij daar zin in hebt? Boek je tickets dan zeker vooraf! 

Boek hier je tickets
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.

City­Card Gent: een must have voor je bezoek aan Gent

Hier kun je de CityCard Gent kopen