De Sint-Pietersabdij is een echte erfgoedparel in het Kunstenkwartier en maakt deel uit van Historische Huizen Gent. Naast ruimte voor tentoonstellingen, is er ook plaats voor congressen, meetings en andere evenementen.

  • 190 PAX
  • 8 meeting ruimtes
  • Daglicht
  • Erfgoedlocatie
  • Centrumlocatie

De Sint-Pietersabdij is een unieke locatie, doordrenkt van eeuwenoude geschiedenis. De verschillende zalen bieden dan ook de perfecte setting voor elke gelegenheid, van kleinere conferenties en meetings tot middelgrote congressen. 

Karaktervolle zalen

Elke zaal heeft zijn eigen charme. De grote Kapittelzaal valt op door zijn unieke raampartijen, die extra glans geven aan je lezing of congres. Het Cellarium zorgt dan weer voor een intieme sfeer tijdens je diner, terwijl de pandgangen je eetmaal of receptie extra karakter geven. Nood aan meeting- of break-out rooms? Ook daar is er geen gebrek aan in deze prachtige abdij. Extra troef: bij goed weer zijn ook de abdijtuin of Pandhof een optie. 

De troeven van de Sint-Pietersabdij als congreslocatie

De Sint-Pietersabdij maakt deel uit van het netwerk ‘Flanders Heritage Venues’. Dit netwerk groepeert belevingsvolle en kwalitatieve internationale congreslocaties in Vlaanderen. De eeuwenoude architectuur, gotische gewelven en prachtige binnenplaats maakt van de abdij een betoverende setting voor elk congres of ander evenement.  

Daarnaast schuilt er achter de majestueuze gevels van de abdij ook een prachtige tuin. Deze oase van groen bestaat uit een kruidentuin, een wijn- en boomgaard en een uitgebreid gazon. Op het terras kunnen allerhande concepten worden uitgewerkt. Foodtrucks of een idyllische nomadentent, bijvoorbeeld, zijn hier perfect op hun plaats. Uiteraard leent de tuin zich ook perfect als rustige uitvalsbasis tijdens een lunch of na een congres. 

Door de ligging aan het Sint-Pietersplein is de site makkelijk bereikbaar. Op een boogscheut van het historisch centrum en het Gent-Sint-Pieters treinstation, met goede verbindingen met het openbaar vervoer. Bovendien is er ook voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Of wat dacht je ervan met bootjes aan te meren? 

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.
Meeting ruimtes
Naam Theater
Klaslokaal
Cabaret
U-vorm
Raadzaal
Receptie
Banket
Walking dinner
Oppervlakte
Hoogte
Daglicht
Kapittelzaal
Oppervlakte : 250m² Daglicht aanwezig
Soort
PAX
180 180 180 180 250m² ja
Pandgangen
Daglicht aanwezig
Soort
PAX
200 200 ja
Cellarium
Oppervlakte : 300m²
Soort
PAX
80 130 130 300m²
Warmkamer
Daglicht aanwezig
Soort
PAX
35 ja
Vrouwenmantel
Daglicht aanwezig
Soort
PAX
35 ja
Lavendel
Daglicht aanwezig
Soort
PAX
20 ja
Rozemarijn
Daglicht aanwezig
Soort
PAX
20 ja
Tussen Hemel en Aarde
Daglicht aanwezig
Soort
PAX
60 60 ja

Contactinformatie Sint-Pietersabdij