Kom je met de trein naar Gent? Dan is Gent-Sint-Pieters jouw uitvalsbasis. Hier schakel je makkelijk een versnelling hoger. Snel de stad in en uit met tram, bus of taxi. En wil je de stad op je eigen tempo verkennen? Dan huur je gewoon een fiets! In en rond het station kan je ook nog een hap eten. Nog een Citycard kopen die twee of drie dagen lang alle deuren opent. En je bent vertrokken!

Aankomst in Gent

Als je aankomt in het station Gent-Sint-Pieters heb je een handvol mogelijkheden om snel de stad in te trekken.

Te voet

Je stedentrip starten met een museumbezoek? Op zo’n 10 minuten wandelen sta je in het Kunstenkwartier. Het centrum bereik je te voet met een wandeling van ongeveer 20 minuten. De groene wegwijzers wijzen je de weg. Liever wandelen langs groen en mooie plekken? Bekijk hier een uitgestippelde wandelroute naar het centrum.

Openbaar vervoer

Neem bus 34, 55, 70, 71, 76, 77 of 78 en je bent zo in het Kunstenkwartier (halte Heuvelpoort) of het historisch centrum met tram 1 en 3 (halte Kouter). Je kan eveneens de tijdelijke pendelbus P4 nemen richting het centrum (halte Korenmarkt). In het winkeltje van De Lijn kan je trouwens een CityCard Gent kopen. Hiermee heb je twee dagen lang gratis toegang tot topattracties, musea en monumenten. En tegelijk gebruik je gratis en onbeperkt het openbaar vervoer in Gent. Dé manier om een weekendje helemaal ontspannen de stad te verkennen!

Taxi

Wil je direct een taxi, dan vind je die onder de bussenparking (links van het station op niveau -1). Reken op zo’n 10 minuutjes rijden tot het hart van de stad.

Fiets

Huur een fiets bij de Fietsambassade achter het station en trek vlot de stad in. Met de CityCard Gent maak je hier trouwens gratis gebruik van (standaard stadsfiets voor één dag).

Bagagedepot

Genieten van alles wat Gent te bieden heeft zonder een grote tas of koffer mee te sleuren? Je kan deze achterlaten in het bagagedepot van Gent-Sint-Pieters.

Even uitblazen?

Kom je van de trein met een hongertje? Zoek alleszins niet verder. Men is erop voorzien op het Koningin Maria Hendrikaplein! Een gezellig café, een tearoom, een brasserie, een hotel,… Je loopt er pal op bij het buitenkomen van het station. En heb je nog iets nodig van de winkel? Wel, die is er ook. Het is de perfecte plaats om even uit te blazen van de treinreis. Of om vóór je vertrek nog snel even te genieten van een hapje of een drankje.

Kunst in eigen station

Wist je dat het Gent-Sint-Pietersstation gebouwd werd naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling van 1913? Het station werd versierd met muur- en plafondschilderijen van 13 Belgische steden zodat bezoekers ook kennis kunnen maken met de rest van België. Onder andere Oostende, Mechelen, Oudenaarde, Ieper, Brussel, Antwerpen, Brugge en Kortrijk worden er afgebeeld.  

Kijk de volgende keer dat je in het station bent zeker eens naar boven, en kijk of je alle 13 steden weet te herkennen!
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.