Kom je met de trein naar Gent? Dan is Gent-Sint-Pieters jouw uitvalsbasis. Hier schakel je makkelijk een versnelling hoger. Snel de stad in en uit met tram, bus of taxi. En wil je de stad op je eigen tempo verkennen? Dan huur je gewoon een fiets! In en rond het station kan je ook nog een hap eten. Nog een Citycard kopen die twee of drie dagen lang alle deuren opent. En je bent vertrokken!

Aankomst in Gent

Als je aankomt in het station Gent-Sint-Pieters dan heb je een handvol mogelijkheden om snel de stad in te trekken. Het centrum bereik je te voet met een wandeling van ongeveer 20 minuten. Maar met Tram 1 sta je er in een wip! Wil je direct een taxi, dan vind je die onder de bussenparking. In het winkeltje van De Lijn kan je trouwens een CityCard Gent kopen. Hiermee heb je twee dagen lang gratis toegang tot topattracties, musea en monumenten. En tegelijk gebruik je gratis en onbeperkt het openbaar vervoer in Gent. Dé manier om een weekendje helemaal ontspannen de stad te verkennen!

Even uitblazen?

Kom je van de trein met een hongertje? Zoek alleszins niet verder. Men is erop voorzien op het Koningin Maria Hendrikaplein! Een gezellig café, een tearoom, een brasserie, een hotel,… Je loopt er pal op bij het buitenkomen van het station. En heb je nog iets nodig van de winkel? Wel, die is er ook. Het is de perfecte plaats om even uit te blazen van de treinreis. Of om vóór je vertrek nog snel even te genieten van een hapje of een drankje.

Met de fiets naar het museum

Vanaf het Gent-Sint-Pietersstation bereik je makkelijk en snel de toonaangevende musea van de stad. Op 15 minuten stappen bereik je zowel het S.M.A.K., het Museum voor Schone Kunsten en het Stadsmuseum Gent. Geen zin in een korte wandeling? Neem de fiets! De Fietsambassade heeft fietsverhuurpunten achter het station. Zo verplaats je je makkelijk en snel doorheen de hele stad!