***Wegens restauratie- en schilderwerken aan de ramen zijn beide stadspaleizen in de Veldstraat gesloten van 17 april t.e.m. 29 juni 2023***

De Veldstraat kennen we vooral als het shoppinghart van Gent, waar het op weekenddagen al eens druk kan worden. Maar wist je dat er in die straat pal tegenover elkaar twee majestueuze stadspaleizen zijn die je bovendien kunt bezoeken? De ideale pauze in al dat winkelgeweld…

De stadspaleizen in de Veldstraat waren ooit de luisterrijke thuis van de adellijke families d’Hane Steenhuyse en Vander Haegen. Dat die niet vies waren van een beetje bling-bling zie je meteen als je de kleurrijke salons met overdadig meubilair, fascinerend behang en grootse muurschilderingen binnenstapt.

Hotel d’Hane Steenhuyse heeft een fantastische binnentuin en mocht in vroegere tijden tsaren, prinsen én koningen ontvangen.

Huis Arnold Vander Haegen, al even spectaculair, is door de familie nagelaten aan de Stad Gent, die er in ruil wel een museumfunctie aan moest geven. Gelukt, en zo kan jij het huis nu zelf ontdekken.

Gouden tip: CityCardhouders sluiten gratis aan bij de instaprondleidingen in de stadspaleizen. Reserveer je ticket hier. De rondleidingen gaan door in het Nederlands. Naargelang de nationaliteiten in de groep ook in het Frans of Engels.