Trotse Gentenaars delen hun favoriete adresjes

Niets interessanter dan een citytrip in het kielzog van een local doorbrengen: je komt op de mooiste plekjes, eet in de zaligste resto’s en leert en cours de route alles bij over je bestemming. En zij maar zeker, Gentenaars doen niets liever dan hun tips met je delen! Zo trots zijn ze op hun stad.  

‘Tips from locals’ is een simpel idee: vraag naar hartenlust tips aan de lokale bevolking, de enige échte stad experten. Wees gerust, ze zullen je met open armen ontvangen en delen hun stad graag met hun gasten. Vraag aan de chef van je eetadresje waar je het beste after dinner-café kan vinden, bijvoorbeeld, of pols eens bij de museummedewerker wat zijn favoriete kunstgalerij is. Vertel wat jouw interesses zijn en krijg tips op maat die je het échte Gent tonen. Vul die tips van locals aan met de rijkdom aan informatie die je op visitgent.be vindt, onder de tag ‘insider tip’ bijvoorbeeld, en je citytrip is sowieso geslaagd!

Extra tip: heel wat toeristische ondernemers beschikken zelfs over een heuse 'Tips from locals'-scheurblok om hun beste tips en suggesties op neer te pennen. Aarzel dus niet om hen aan te spreken en de leukste plekjes van Gent te ontdekken! 

Beleef Gent als gast van de Gentenaars

Gentenaren delen hun stad graag met nieuwsgierige bezoekers en ontvangen je met open armen. Wees hun gast en draag net zoals hen zorg voor de stad die hen zo nauw aan het hart ligt. Duik diep de Gentse cultuur en gewoonten in, je krijgt er beslist geen spijt van!