De voetgangersbewegwijzering in Gent toont je de weg naar de belangrijkste bezienswaardigheden in het historisch centrum en het kunstenkwartier. Deze toeristische voetgangersbewegwijzering kwam tot stand met de steun van Interreg ‘France-Wallonie-Vlaanderen’ Golden Leie-Lys.

Gent is bruisende stad die heel wat te bieden heeft, en toch kan je de stad perfect te voet ontdekken. De meeste musea en attracties bevinden op wandelafstand van elkaar. Vind je het toch iets te ver? Huur dan een fiets of neem gewoon de tram. Met de CityCard Gent maak je gebruik van alle trams & bussen in Gent zonder extra bij te betalen!

De sites helpen je op weg

De stad is opgedeeld in het historische centrum en het kunstenkwartier. De twee stadsdelen zijn op hun beurt onderverdeeld in een aantal overzichtelijke sites. Op 40 plaatsen in de stad vind je een toeristisch informatiebord, met een korte beschrijving van de bezienswaardigheden in deze site en een handige kaart. Telkens wordt ook verwezen naar de dichtstbijzijnde halteplaats voor de hop on hop off watertram.

Wegwijzers vind je overal in de stad. Helemaal bovenaan kun je zien in welke site van welk stadsdeel je je bevindt. Veel wandelplezier!

Deze bewegwijzering kwam tot stand met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling:

logo Lys

Wandelen in Gent

Gent is een ideale stad om te voet te ontdekken. In het centrum liggen de bezienswaardigheden op wandelafstand van elkaar. Je kunt ze makkelijk op je eentje ontdekken of in het gezelschap van een gids.
Of wat dacht je van een wandeling langs de zondagse markten, in het voetspoor van middeleeuwse kooplieden, in het groen of by night?