Tijdens je weekendje weg wil je volop genieten van Gent. Gent is een stad op mensenmaat, de afstanden binnen het historisch centrum zijn niet zo groot.

De stad te voet bezoeken is perfect haalbaar voor jong en oud. Binnen wandelafstand vind je in het centrum, schouder aan schouder, de mooiste bezienswaardigheden van Gent. Hier is wandelen de meest efficiënte, en gezonde, manier om de charmante en trendy Arteveldestad te ontdekken. Grasduin zeker door het aanbod van de stadswandelingen en rondleidingen met een stadsgids in Gent.

Digitaal stadsplan

Duid je interessepunten aan op de digitale stadskaart en maak een kaart op jouw maat.

Flaneren, verdwalen en vinden in Gent

Gent is een stad op mensenmaat, gooi gerust je wandelplan over de haag en ga je neus achterna. Wat je zelf ontdekt, smaakt gewoon beter. Gent is een cultuurcocktail. Kuier naar hartenlust. Wandel door het grootste autoluwe voetgangersgebied van Europa. Je loopt straat in en straat uit en beleeft het echte Gent, te midden van haar eigenzinnige inwoners die deze stad levendig houden.

Te voet naar toeristische toppers in Gent

De voetgangersbewegwijzering in Gent toont je de weg naar de belangrijkste bezienswaardigheden in het historisch centrum en het kunstenkwartier.