Het openbaar vervoer in Gent is goed georganiseerd met een wijdvertakt netwerk van trams en bussen. De bussen en trams in Gent brengen je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op je bestemming, gratis dus, als je een CityCard op zak hebt. Met de CityCard Gent maak je gebruik van alle trams & bussen in Gent zonder extra bij te betalen!

Tickets hier, kies voor tram 1, 2, 3 of 4

Heb jij geen extra voordelige CityCard Gent op zak?! Aan het station Gent-Sint-Pieters en op de Korenmarkt vind je de Lijnwinkel waar je tickets kan kopen. Koop je biljet steeds op voorhand in de Lijnwinkel of aan een automaat bij een halte (enkel betaalkaarten).

De tramlijnen 1, 2, 3 en 4 brengen je van de ene naar de andere kant van Gent, dwars door het centrum. Daarnaast is er uitgebreid busnetwerk dat Gent met de omliggende gemeenten verbindt.

Contactloos betalen op bus en tram

Met je contactloze bankkaart, smartphone of smartwatch kun je op de bussen en trams van De Lijn contactloos betalen. Hiervoor houd je deze voor de witte terminal. Een rit kost 2,5 euro. Je kunt binnen het uur gratis overstappen. Opgelet! Slechts 1 betaalmiddel (bankkaart, smartphone of smartwatch) per persoon.

Rou­te­plan­ner De Lijn

Op zoek naar de makkelijkste route met het openbaar vervoer in Gent? Raadpleeg deze handige routeplanner om je reis uit te stippelen.

Raadpleeg de routeplanner