Op verschillende plaatsen in de stad vind je de oranje deelfietsen van Donkey Republic. Via een applicatie op je smartphone, kan je 24/24 en 7/7 een fiets in de stad huren. Snel, makkelijk en vooral heel leuk!

Met de fiets ervaar je meer Gent. Je ontdekt plots die minder bekende plekjes iets verder van het centrum, waar je tussen de Gentenaars vertoeft. Naast vaste fietsverhuur- en herstelpunten, vind je in Gent nu ook deelfietsen die je eenvoudig via je telefoon kan ontlenen.

Hoe werkt het? Je downloadt de applicatie, zoekt een fiets op de kaart in de app, en via een Bluetooth verbinding kan je het slot ontgrendelen. Maak je een leuke stop onderweg, dan kan je de fiets via je telefoon sluiten en weer openen. Na je fietstocht breng je de fiets terug naar de drop-off locatie van je keuze en beëindig je de huur.

Met 1 account kan je bovendien meerdere fietsen huren, om gezellig met familie of vrienden door Gent te gaan fietsen. Alle tarieven en praktische informatie vind je terug op de website van Donkey Republic. De applicatie is beschikbaar voor iOS en Android.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.