Tweedehands, dubbel plezier! Fans van vintage mode, meubels, deco en accessoires zijn aan het juiste adres in Gent. Je kan alle topadressen ineens ontdekken tijdens een uitgestippelde vintage- en tweedehandswandeling, of in het weekend een van de tweedehandsmarkten bezoeken.

Liefhebbers van tweedehands weten het: de voldoening van een item met een beetje geschiedenis scoren is groot. Jij content, planeet content! Maar waar vind je al die toffe preloved spullen? Wel, in Gent loopt er een wandelroute langs een tof allegaartje brocante- en vintagewinkels en tweedehandsboetieks. Er zitten shopadresjes tussen voor ieders stijl en ieders budget, van topdesign tot gewoon lekker oldskool.  

Tweedehandsmarkten

Heb je de adressen op de vintagewandeling al afgevinkt en is je tweedehandshonger nog niet gestild? Geen nood, in Gent is er een antiek- en brocantemarkt, Bij Sint-Jacobs en het Beverhoutplein, op vrijdag, zaterdag en zondag. Op zondag is er verder nog een boekenmarkt met Parijse allures op de Ajuinlei en een tweedehandsfietsenmarkt op de Oude Beestenmarkt.