Het Gents Universiteitsmuseum staat middenin de Gentse Plantentuin, om de hoek van MSK Gent en S.M.A.K. Het GUM is een museum over wetenschap, onderzoek en kritisch denken, waar de bezoeker kan ontdekken dat wetenschap het resultaat is van vallen en opstaan, twijfel en verbeelding.

In het wetenschapsmuseum ontdekt de bezoeker een waardevolle en uitzonderlijke collectie uit verschillende disciplines, van biologie tot archeologie, van psychologie tot geneeskunde. Dit zowel uit de geschiedenis van de wetenschappen als uit hedendaags onderzoek, met een blik op de toekomst. In de expo's en het programma zal het GUM ook de brug tussen wetenschap en kunst onderzoeken.

This award goes to an outstanding museum, dedicated to science, art and critical thinking, where visitors are invited to discover that science is born out of doubt and imagination. This museum inspires its visitors to reflect on the plurality of meanings and develop scientific literacy in a fascinating and captivating way.
Woorden van de jury toen het GUM bekroond werd met een 'Special Commendation' tijdens de European Museum of the Year Award 2022

ROA op de gevel van het GUM

ROA behoort tot de wereldtop van de street art-kunstenaars en is bekend voor zijn zwart-wit muurschilderingen van dieren. Je kunt zijn werken over de hele wereld vinden, ook in zijn geboortestad Gent.

Voor zijn werk op de gevel van het GUM zocht ROA inspiratie in de collecties en verhalen van het museum. De gevel van 290 vierkante meter is de achtergrond voor zijn skeletten van o.a. een olifant, grizzlybeer, okapi en neushoorn. Het kunstwerk is deels te zien van op de straat maar vanuit de Plantentuin krijg je een prachtig zich op het hele werk.

Het GUM met kinderen

Ben je op stap met leergierige kinderen? Dan is dit museum een must.

Professor TWIJFEL en de onderZOEKTOCHT zijn kinderzoektochten doorheen het museum.

Onli­ne tic­kets Gents Uni­ver­si­teits­mu­se­um

Liever geen wachtrijen aan de kassa? Zeker zijn dat je het Gents Universiteitsmuseum kan ontdekken wanneer jij daar zin in hebt? Boek dan vooraf je tickets en geniet met volle teugen van je bezoek!

Boek hier je tickets.
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.

City­Card Gent: een must have voor je bezoek aan Gent

Hier kun je de CityCard Gent kopen