Het Gents Universiteitsmuseum staat middenin de Gentse Plantentuin, om de hoek van MSK Gent en S.M.A.K. Het GUM is een museum over wetenschap, onderzoek en kritisch denken, waar de bezoeker kan ontdekken dat wetenschap het resultaat is van vallen en opstaan, twijfel en verbeelding.

In het wetenschapsmuseum ontdekt de bezoeker een waardevolle en uitzonderlijke collectie uit verschillende disciplines, van biologie tot archeologie, van psychologie tot geneeskunde. Dit zowel uit de geschiedenis van de wetenschappen als uit hedendaags onderzoek, met een blik op de toekomst. In de expo's en het programma zal het GUM ook de brug tussen wetenschap en kunst onderzoeken.

ROA op de gevel van het GUM

ROA behoort tot de wereldtop van de street art-kunstenaars en is bekend voor zijn zwart-wit muurschilderingen van dieren. Je kunt zijn werken over de hele wereld vinden, ook in zijn geboortestad Gent.

Voor zijn werk op de gevel van het GUM zocht ROA inspiratie in de collecties en verhalen van het museum. De gevel van 290 vierkante meter is de achtergrond voor zijn skeletten van o.a. een olifant, grizzlybeer, okapi en neushoorn. Het kunstwerk is deels te zien van op de straat maar vanuit de Plantentuin krijg je een prachtig zich op het hele werk.