Het museum, Huis van Alijn in Gent zet het doodgewone dagdagelijkse leven van de 20ste-eeuwse sterveling ‘in the spotlight’. Dit was ooit het ‘Kinderen van Alijn’-hospitaal. Het enige bewaarde Gentse godshuis, een liefdadigheidsinstelling waar armen, zieken en ouderen verzorgd werden.

Huis van Alijn, alledaags, allerminst gewoon

Tradities en rituelen behoren tot verleden en heden. Dagelijkse en bijzondere gebeurtenissen bepalen het ritme in de stroom van je leven. In het museum Huis van Alijn geniet je tijdens je weekendje weg in Gent van gewoontes, tradities en rituelen die je herinneren aan een recent of verder verleden.

Ga ‘back to the future’, herontdek je allereerste babyfoto’s, knikkeren op de speelplaats, je eerste liefdesverdriet, de zoete sfeer van de jaarlijkse zomervakantie, ... Hoe we omgaan met ‘momenten en emoties’ evolueert mee met de tijd en is tegelijk persoonlijk én universeel. Je herontdekt dat alledaags allerminst gewoon is.

Geniet na van deze collectieve herinneringen in de mooie binnentuin, in een al even typisch volkscafé. Een aanrader!

Alijn, waar kinderen in Gent thuis zijn!

Dit is een must see tijdens je stedentrip met de kids in Gent. Bezoek het Huis van Alijn met je (klein)kinderen en (her)ontdek samen hoe het dagelijkse leven veranderd is. Duik de verkleedkoffer in, blader samen in fotoalbums uit oma’s tijd, smikkel van de nostalgie uit oude filmpjes, knutsel, hinkel of bikkel, …, word terug een beetje ‘kinds’.