Tussen de dertiende-eeuwse muren van het voormalig Caermersklooster in het hartje van het Patershol, vind je Kunsthal Gent. Kunsthal Gent is een internationaal ontwikkelings- en presentatieplatform voor hedendaagse kunst in Gent.

Ontmoeting en samenwerking vormen de motor voor een hybride artistiek programma, waarin de verschillende partners en betrokkenen op elkaar en op de ruimtelijke context reageren.

In het weekend is Kunsthal Gent een toonplek voor beeldende kunst, in de week is het een werkplek voor kunstenaars en artistieke organisaties. In Kunsthal Gent ontmoeten verschillende artistieke spelers en disciplines in de kunsten elkaar. Opkomende, gevestigde, lokale en internationale namen zijn er te gast: zij presenteren er hun werk in tentoonstellingen of ontwikkelen er hun artistieke praktijk.

Drie keer per jaar opent een nieuwe versie van de 'Endless Exhibition': een doorlopend tentoonstellingsprogramma dat is opgebouwd uit bijdragen van Kunsthal Gent én van partnerorganisaties.

Het ontwikkelingsprogramma ‘Permanently Practising’ ondersteunt 6 kunstenaars, collectieven en kleine organisaties per jaar in hun artistieke ontwikkeling door middel van een beurs.

In samenhang met de tentoonstellingen, residenties en partnerprogramma's vinden er regelmatig boekpresentaties, screenings, workshops en lezingen plaats

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.