De 'professionele straatlopers' van VIZIT willen dat je even verliefd wordt op Gent als zij door je, te voet of met de fiets, een onvergetelijke dag te bezorgen, naar ongekende plekjes te brengen en de onbekende verhalen over de gekende plekjes te vertellen.

Op de koop toe zijn ze ook dol op eten en drinken. Je kunt je eigen gids aanvragen of deelnemen aan een van de georganiseerde wandelingen. 

Aansluiten bij een georganiseerde wandeling

VIZIT plant diverse activiteiten tijdens de week of in het weekend, overdag of ’s avonds, … Wat, waar en wanneer vind je terug op de website van de vereniging, waarop je ook meteen ziet of er nog plaatsen beschikbaar zijn en je inschrijving kunt regelen. 

Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

De klassiekers

  • ‘Sneukelen Met Stijl’: Wandelen langs diverse winkeltjes en proeven van verschillende specialiteiten. De gids stilt ook je honger naar weetjes over de stad.
  • ‘A’petit’: Een culinaire toer langs drie restaurants die elk op beurt een stukje van het menu serveren. Tussendoor kruidt de gids de wandeling met leuke verhalen en anekdotes. 

Specifiek voor groepen

Deze gidsenvereniging biedt tientallen mogelijkheden om Gent op een originele, vaak ludieke manier te ontdekken, ook voor groepen. Themawandelingen, culinaire verkenningstochten, fietsuitstappen, bij VIZIT vind je altijd wel iets dat je aanspreekt, voor volwassenen maar ook voor de jeugd.

Specialiteit van VIZIT zijn originele en bovenal lekkere (culinaire) verkenningstochten door Gent. Tijdens de ‘A’petit’ snuffel je op de leukste plekjes en proef je van de rijke geschiedenis van de stad. Als kers op de taart: een driegangenmenu, waarbij elke gang in een verschillend restaurant wordt geserveerd. ‘Op Zwier’ is een traditioneel Gents fijnproeversfestijn.

Ook ‘Sneukelen met Stijl’ is een absolute aanrader: de wandeling leidt je langs vier gezellige Gentse winkeltjes, waar je van typische streekproducten kunt proeven. ‘A’petit’ voor geboren winnaars (teambuilding en eten), ‘Patershol eten op z’n Gents’ en ‘Bierwandelingen in Gent’ vallen ook altijd in de smaak.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.