Op deze wetenschappelijke speurtocht vol leuke opdrachtjes vind je wetenschap waar je het niet verwachtte. Je ontdekt hoe je niet omver valt, hoe kleuren werken in het Graffitistraatje en hoe je zoals de draak op het Belfort kan vliegen. Laat je begeleiden door de eigenwijze audiogids, Ghislaine, en ontdek Gent op een unieke manier!

2,7 km - 2,5 uur

Samen met Ghislaine, je audiogids op ontdekkingtocht.

Ghislaine kent haar historische stad Gent door en door. Ze is vol verwondering als het over wetenschap gaat, al kent ze er zelf niet veel van. 
Over haar leeftijd wil ze het niet hebben. Over draken, kanonnen en een geheimzinnige waterduivel vertelt ze je met veel plezier. Bij elke halte op deze wandeling ontdek je bovendien samen met Ghislaine wetenschap door zelf te experimenteren.

Praktische info

Deze wandeling vol wetenschap, geschiedenis en cultuur is gemaakt voor 9- tot 14-jarigen en hun begeleiders. Jongere nieuwsgierigen zijn met wat hulp natuurlijk ook welkom.
De wandeling is 2,7 km. Reken op 2,5 uur ontdekkingsplezier, al wil je misschien als wetenschapper eindeloos uitproberen.

Dit heb je nodig

  • Balpen of potlood
  • GSM
  • Je schoen. Ja, je schoen.

Haal je routeplan met wetenschapsproefjes van Arteveldehogeschool af in het toeristisch infokantoor van VisitGent of download het hieronder.

Won­der­lij­ke wan­de­ling. Met Ghis­lai­ne, de oud­ste gids van Gent.

Laat je leiden door Ghislaine, de oudste gids van Gent, op 'De Wonderlijke Wandeling'.

Tijdens deze wandeling kan je op verschillende locaties in Gent wetenschappelijke proefjes doen.

Het enige dat je nodig hebt is het routeplan en je schoen. Ja, je schoen.

Enkel te verkrijgen in het toeristisch infokantoor van VisitGent.

Tussendoor even pauzeren?

In Gent vind je tal van kindvriendelijke eet- en drinkadresjes. Kies en geniet! 

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.