Tijdens dit driedaags festival maak je kennis met twintig street sport disciplines en verschillende urban culture domeinen. Een sportief ontdekkingsweekend voor jong en oud, en dat op verschillende plekken in de stad.

ASFALT zet (de kracht van) de straat centraal, dé plek waar vele passies en vaardigheden gedeeld en ontwikkeld worden. Denk hierbij aan straatsporten als BMX en straatcultuur als graffiti. Dit event kadert binnen European Youth Capital 2024” (EYC), waarbij Gent zich het hele jaar dé jongerenhoofdstad van Europa mag noemen.

Street sports extravaganza

Op vier locaties geven lokale, nationale en internationale topatleten het beste van zichzelf tijdens wedstrijden, showcases, demonstraties en workshops.

Tijdens de World Cup Skateboarding zie je internationale toppers aan het werk in het skatepark in de Blaarmeersen en de Topsporthal Vlaanderen.

Voor liefhebbers van breaking en andere verwante street- en clubstijlen is Houtdok de place to be. Hier vinden nationale en internationale wedstrijden plaats! Internationale BMX Flatland atleten tonen hier wat ze in huis hebben en negenvoudig wereldkampioen trial bike Kenny Belaey geeft demo’s en initiaties.

In het Houtdok, Rabotpark en het Groenevalleipark kun je terecht voor straatvoetbal en 3x3 basketbal. Je hoeft niet aan de zijlijn staan. Breng je sportoutfit mee en laat zien wat je kunt.

World Chase Tag is een indrukwekkende mix van tikkertje en parkour, in verschroeiend tempo en op het allerhoogste niveau! 

Het Open Belgisch Kampioenschap Pannavoetbal, de creatiefste tak binnen het straatvoetbal, gaat door in het Rabotpark.

In het Groenevalleipark kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende uitdagende sporten. Het is de hotspot voor boulderen, crossfit, frisbee en roller.

Voor urban culture fans

Ben je liefhebber van all things urban? Dan is ASFALT beslist iets voor jou. Je kunt deelnemen aan verschillende initiatieven zoals een urban market, talks, live radio, workshops, graffiti, tattoo, yoga, slam poetry en spoken word.

ASFALT Festival

ASFALT Festival

Bekijk het volledige programma hier.

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.