Het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen is een groene parel aan de Gentse Watersportbaan. Hier joggen de Gentenaren en op het water woedt er een hevige strijd tussen de verschillende roeiclubs. De Gentse Watersportbaan is ook het toneel van vele festivals en activiteiten voor jong en oud.

Vertier en plezier in Gent, voor jong en oud

Laat je verleiden door de troeven van de Blaarmeersen, het hele jaar door. Het is een prachtig wandelgebied met uitgestrekte vijver. Je kan er zwemmen, kajakken, waterfietsen, surfen, vissen en duiken. Een waterspeeltuin met glijbaan voor kinderen en een uitgestrekt zandstrand voor iedereen maakt de watersportbaan in Gent compleet. Sporten in Gent? Eén adres!

De openingsuren van de zwemzone zijn:

 • Van 20 mei t/m 23 juni 2023 dagelijks van 13 tot 19 uur
 • Van 24 juni t/m 31 augustus 2023 dagelijks van 11 tot 19 uur
 • van 1 t/m 17 september 2023 dagelijks van 13 tot 19 uur

Strand­zo­ne Blaar­meer­sen: reser­veer je plek

Bezoek je de Blaarmeersen voor een verfrissende duik in de zwemvijver of wil je zonnebaden op het strand?

Als niet- Gentenaar kan je online reserveren tot de dag zelf vóór 9u aan € 1 per persoon; na 9u kost een dagticket € 5 per persoon (gratis voor alle kinderen tot 12 jaar en bezoekers van de camping Blaarmeersen – Urban Gardens).

Reserveer hier jouw plek

Puur plezier, een baken van sportiviteit

Vlakbij het historisch stadscentrum van Gent is dit park een groen rustpunt en een baken van sportiviteit. Met zijn grote vijver en ontelbare sport- en recreatiemogelijkheden staat de Blaarmeersen voor puur plezier. Je vindt er een fit-o-meter, skatepark, petanque, minigolf, hoogteparcours, teambuildingparcours, junglepad met klimrotsen, beachvolley, grote speeltuin met doolhof, oriëntatielopen, omnisportterrein. Sporten in Gent? Voetbal, tennis, squash, rugby, atletiek, …? Welkom in het sport- en recreatiepark Blaarmeersen in Gent. Een sportief oord!

Met de fiets naar de Blaarmeersen vanuit het Gentse stadscentrum samen met het gezin? Volg de kinderfietsroute en maak er meteen een leuke fietstocht van.

Kano- en kajak­toch­ten

Met de begeleide kano- en kajaktochten van Stad Gent vaar je op de Leie langs het schilderachtige Afsnee of tot in het hart van de binnenstad. Tijdens een avondlijke fakkeltocht geniet je intens van het feeërieke ‘Gent by Night’.

 • Vanaf het paasverlof tot eind september 
 • Voor groepen van min. 10 tot max. 48 deelnemers
 • Start- en eindpunt in Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen
 • Minimumleeftijd 12 jaar / kunnen zwemmen
 • Vrijdag en zaterdag : fakkeltochten
 • Zaterdag en zondag : dagtochten
 • Gemiddelde duur tocht: vijf uur (inclusief pauze)
 • Minimum 4 weken vooraf reserveren

Kano- of kajak­toch­ten

Reserveer vier weken op voorhand je tocht via e-mail: sportdagen.blaarmeersen@stad.gent

Vraag je kano- of kajaktocht aan
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.