Het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen is een groene parel aan de Gentse Watersportbaan. Hier joggen de Gentenaren en op het water woedt er een hevige strijd tussen de verschillende roeiclubs. De Gentse Watersportbaan is ook het toneel van vele festivals en activiteiten voor jong en oud.

Vertier en plezier in Gent, voor jong en oud

Laat je verleiden door de troeven van de Blaarmeersen, het hele jaar door. Het is een prachtig wandelgebied met uitgestrekte vijver. Je kan er zwemmen, kajakken, waterfietsen, surfen, vissen en duiken. Een waterspeeltuin met glijbaan voor kinderen en een uitgestrekt zandstrand voor iedereen maakt de watersportbaan in Gent compleet. Sporten in Gent? Eén adres!

Puur plezier, een baken van sportiviteit

Vlakbij het historisch stadscentrum van Gent is dit park een groen rustpunt en een baken van sportiviteit. Met zijn grote vijver en ontelbare sport- en recreatiemogelijkheden staat de Blaarmeersen voor puur plezier. Je vindt er een fit-o-meter, skatepark, petanque, minigolf, hoogteparcours, teambuildingparcours, junglepad met klimrotsen, beachvolley, grote speeltuin met doolhof, oriëntatielopen, omnisportterrein. Sporten in Gent? Voetbal, tennis, squash, rugby, atletiek, …? Welkom in het sport- en recreatiepark Blaarmeersen in Gent. Een sportief oord!