Het havenverleden van Gent krijgt een nieuwe toekomst aan de Oude Dokken, een stadsdeel ten noorden van de stad. Het Houtdok is het eerste dok dat een make-over kreeg, met onder andere een heerlijke wandelpromenade en een pracht van een park.

Aan het Houtdok is ’t zalig toeven in het Kapitein Zeppospark, het eerste afgewerkte park in de wijk. Het park is drie hectare groot en verwijst naar het maritieme verleden van de plek. De verlaagde kades, de strandzone en de gerestaureerde kaaimuren brengen je meteen in een andere sfeer. Op de twee speeltuinen, het sportplein en de outdoorfitness kan iedereen zich uitleven. 

Wandelen? Goed idee!

Aan het Houtdok vertrekt ook een lange wandelpromenade langs de kaai, de ruggengraat van het stadsgedeelte zeg maar. Oude kranen, treinsporen en aanmeerpalen verwijzen op een esthetisch verantwoorde manier naar het rijke verleden van de Dokken. Aan het Houtdok komt het volle potentieel van dit stadsvernieuwingsproject naar boven! 

Op bezoek in de oude haven­dok­ken

Deze wandelroute van 7,5km neemt je mee langs de vroegere kaaien, laad- en loskades, pakhuizen, art-nouveauparels, havenkranen, industriële relicten en de nieuwe ontwikkelingen. De wandeling loodst je naar het Handels- en Houtdok en een (optionele) extra lus van 2,5 kilometer voert je door het grootste beschermde stadsgezicht van Gent; de Voorhaven. 

Benieuwd naar de verhalen van bewoners van nu en havenarbeiders van toen? Scan de QR-code in de legende van de wandelkaart.

Te verkrijgen in het Nederlands, Engels en Frans

Deze brochure is ook op papier verkrijgbaar in het infokantoor en Industriemuseum.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.