Het Film Fest Gent is een vaste waarde in het Vlaamse en internationale cultuurlandschap. Dat is te danken aan een ijzersterke, terugkerende formule: Belgische première van meer dan 100 kwaliteitsfilms en filmmuziekconcerten van topcomponisten.

Jaarlijks bezoeken 100.000 mensen de Arteveldestad en genieten tijdens Film Fest Gent, het grootste internationale filmfestival van België, van films, concerten en gesprekken.

De films die tijdens het festival getoond worden, zijn voornamelijk films die niet in het reguliere aanbod in België te zien zijn. Daarnaast vinden talrijke films door avant-premières op dit festival hun weg naar het publiek.

Filmmuziek in de schijnwerpers

Film Fest Gent besteedt veel aandacht aan filmmuziek en zet zo een vaak onderschatte tak van de filmindustie in de kijker. De unieke concerten, filmmuziekseminaries, workshops en masterclasses brengen componisten en filmmuziekprofessionals van over de hele wereld naar Gent. Sinds 2001 organiseert Film Fest Gent ook de World Soundtrack Awards: jaarlijkse filmmuziekprijzen die tijdens het festival worden uitgereikt.

Prijzen

Elk jaar worden tijdens het Film Fest Gent prijzen uitgereikt:

  • Officiële Competitie (voor de beste film)
  • World Soundtrack Awards
  • Joseph Plateau Honorary Award (voor festivalgasten die een speciale bijdrage leverden aan de filmkunst)
  • Internationale Kortfilmcompetitie
  • Competitie voor Belgische Studentenkortfilms
  • Explore Zone (voor films voor en door jongeren)
  • North Sea Port Publieksprijs

Film Fest Café

Even pauzeren tussen de films door of hetgeen je net gezien hebt nabespreken met je gezelschap? Dat kan in het Film Fest Café rechtover Kinepolis Gent. Je kiest er uit heel wat heerlijk hapjes en/of drankjes. Nog een plus: tijdens de dagelijkse FFG Talkies pik je er ook een boeiend gesprek tussen regisseurs, acteurs of kunstenaars mee. Geniet je van Film Fest Gent op één van de andere locaties? Ook daar krijg je de gelegenheid om nog even op adem te komen met een drankje.

2024

Het Classics-programma “American Dream / American Nightmare” van de 51ste editie van Film Fest Gent doorprikt de Amerikaanse politieke bubbel. Vijftien films nemen de fragiele democratie van de VS op de korrel.

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.