Kunstwerkt viert Van Eyck met een unieke groepsexpo onder de Gentse Stadshal.

In het voorjaar lanceerde de organisatie de open call aan kunstenaars voor de expo ‘Op Eigen Hout’. Een oproep voor het schilderen van een eigen, hedendaagse versie van het verloren paneel van de Rechtvaardige Rechters van het Lam Gods. Op paneel én op ware grootte. Hun inzet: één van de dertig plaatsjes veroveren in de pop-up expo onder de Gentse Stadshal.  

Maar liefst 300 kunstenaars reageerden op deze open call, schilderden in de zomermaanden hun eigen meesterwerk en zonden dit in via het online platform Beeld. Na de keuze van een Rechtvaardige Jury, werden 30 panelen geselecteerd.  

Kom zelf een kijkje nemen naar de panelen van Florien Allemeersch, Joke Baessens, Peter Bodequin, Ion Chisca, Loes De Gendt, Kelly Durieu, Dominique Ebbeng, Jef Faes, Juno Kerckhof, Gabriëlle Kerkhofs, Vanessa Lagaert, Jo Solange Lambelin, Bert Lezy, Louis Libbrecht, Kürt Maes, Nicole S. Pousset, Kristof Ribus, Jeff Swinnen, Stefan Tackx, Mark Van Crombrugge, Liesbeth Vandenschrieck, Leen Vandierendonck, Karen van Dooren, Anouk Van Hooydonk, Hans Vanneste, Anton Van Steelandt, Mark Verbrugge, Steven Verstuyft, Erna Vollrath en Godelieve Weuts.