Kies je het vliegtuig voor je citytrip? Gent heeft geen eigen luchthaven, maar is heel makkelijk te bereiken vanuit de twee belangrijkste luchthavens in België: Brussels Airport en Brussels South Charleroi Airport.
Ook de drie andere Belgische luchthavens (Oostende, Antwerpen en Luik) verzorgen vluchten van en naar verschillende Europese bestemmingen.

Van Brussels Airport naar Gent

Gent ligt op ongeveer 45 minuten rijden van de nationale luchthaven van België, Brussels Airport in Zaventem. De luchthaven beschikt over een eigen treinstation, Brussel-Nationaal-Luchthaven, met rechtstreekse treinen naar Gent. Het station bevindt zich onder de luchthaven en is bereikbaar via de liften en roltrappen in de aankomsthal.

Ook met de pendelbus raak je vlot tot in Gent. Deze rijdt zo'n tien keer per dag heen en weer tussen Brussels Airport en het station Gent-Sint-PietersDaar neem je tramlijn 1 of 3 tot in het historisch centrum.

Bereik­baar­heid tij­dens Gent­se Fees­ten

Tijdens de Gentse Feesten (19-28 juli) gelden er andere verkeers- en parkeerregels. Bekijk alle info hier vooraleer je vertrekt.

Bekijk hier de gewijzigde situatie

Van Brussels South Charleroi airport naar Gent

Luchthaven Brussels South Charleroi Airport ligt op 70 minuten rijden van Gent. Negen keer per dag rijdt een shuttlebus op en neer tussen de luchthaven van Charleroi en Brugge, via Gent. Daarmee is Gent ook bereikbaarder voor toeristen die via de luchthaven van Charleroi naar Vlaanderen komen. De bus brengt je naar het station Gent-Sint-Pieters. Daar neem je tramlijn 1 of 3 tot in het historisch centrum.