Gent on wheels

Op deze route vind je informatie over bezienswaardigheden, parkings, openbaar vervoer en publieke toiletten die op hun toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers werden getest.

De publicatie is gratis verkrijgbaar in het infokantoor van Visit Gent in de Oude Vismijn. Ze bestaat in het Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans.

Toe­ris­ti­sche stads­gids Gent

We nodigen je uit om door deze gids te grasduinen en onze stad wat beter te leren kennen. In het Historisch Centrum - de ‘Kuip’, kijk op het linker plannetje - vind je o.a. het Gravensteen, de St.-Baafskathedraal met haar Lam Gods, de Gras– en Korenlei en onze drie torens, maar even goed de moderne architectuur van de Stadshal en de street art van het graffitistraatje. 

Enkel te verkrijgen in je logies.

Uit­ge­licht voor een wan­de­ling

Een wijze toer langs de mooist verlichte plekjes en gebouwen? Volg de uitgestippelde lichtwandeling en ga zelf op ontdekking! Je start aan de Kouter voor een wandeltocht van een 5-tal kilometer. De wandeling neemt je mee langs alle highlights van de Gentse stadsverlichting.

Als je de volledige toer stapt, reken dan met ongeveer twee uur. En start best niet te laat. Want om klokslag 12 uur ’s nachts maakt de sfeerverlichting plaats voor de functionele verlichting! Plan je de wandeling met één van de gidsen. Of ga zelf ontdekking en download hier alvast de kaart!

Sma­ke­lijk Gent

Ontdek de streekproducten uit Oost-Vlaanderen in een gezellige stadswandeling van 2,5 km.

Deze brochure is enkel digitaal verkrijgbaar.

Spo­ren van Indu­stri­eel Gent

Een wandeling langs industrieel erfgoed in het centrum van Gent.

OMG! Van Eyck Was Here Maga­zi­ne

Gent viert in 2020 zijn grootste Vlaamse meester. In het eerste magazine ontdek je alles over Van Eyck, het Lam Gods, en het programma van het feestjaar 2020. 

Door het coronavirus zijn er heel wat evenementen geannuleerd of verplaatst. Consulteer onze kalender voor de nieuwe data.

Mae­ter­lin­ck wan­de­ling

Op 9 november 1911 kende de Zweedse Academie de Nobelprijs literatuur toe aan Maurice Maeterlinck, de “prins van het symbolisme”.

Enkel digitaal verkrijgbaar.

Gent­se Fiet­sen Rou­te

Kaart met een uitgestippelde fietsroute van 37 km doorheen Gent. Blijf je wat langer plakken op een terras? Geen nood er zijn twee shortcuts voorzien in de route, waarmee je telkens 9 km afsnijdt.

De publicatie is gratis verkrijgbaar in het infokantoor van Visit Gent in de Oude Vismijn. 

Toe­ris­ti­sche vaar­kaart Gent

Toerisme Oost-Vlaanderen ontwikkelde in samenwerking met ‘Promotie Binnenvaart Vlaanderen’ en Toerisme Gent een gratis vaarkaart voor Gent.

Stads­hal Gent

De stadshal is een knap staaltje hedendaagse architectuur. Het gebouw haalde zelfs de finale van de prestigieuze Mies Van der Rohe-award.

Deze brochure is enkel digitaal verkrijgbaar.

Lage-emis­sie­zo­ne Gent

Om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving en een beter milieu, voert de stad een lage-emissiezone (LEZ) in.