Niets is zo ontspannend als op een drijvend terras, aangedreven door zonne-energie al dobberend Gent en omgeving te verkennen. Vergezeld van een knabbel, een babbel of juist de stilte van de natuur. Dat is VlotGent!

VlotGent verhuurt drijvende terrassen die aangedreven zijn door geruisloze elektrische motoren. Geen gedoe met roeispanen of luidruchtige motoren. Geniet van de vlottentocht vanop een comfortabel terras met zitzakken of loungestoelen. Breng zelf een picknick mee of bestel het bij één van de Gentse bars en restaurants zoals Villa Bardon en laat het klaarzetten op jouw vlot. 

Je kan kiezen uit twee verschillende routes en vaar met 4, 6 of max. 8 personen per vlot. Ook voor de allerkleinste is dit een ware pret! Ga samen met hen op zoek naar de waterbeestjes in het Pol Cosmo waterbeestjes familiespel. Het is bovendien helemaal niet moeilijk om dit vaartuig te besturen, het gaat max. 7km/u waardoor je geen vaarbewijs nodig hebt. 

VlotGent is een realisatie van Smartship bv, een vennootschap dat aanlegsteigers, drijvende terrassen en vaartuigen bouwt die autonoom op zonne-energie aangedreven worden. Door het aanleveren van volledig emissieloos transport tracht Smartship bv mee de uitstoot van CO2 en fijn stof te verlagen.  

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.