6°C / 43°F

Onbewolkt

Zoeken

Home

Gravensteen

Een burcht in het hart van de stad

CityCard Gent

GENT ALL IN: beleef Gent ten volle!

Aanbidding van het Lam Gods

Het meest begeerde kunstwerk ter wereld

Hop on hop off watertram

Wat is er te doen?

Tentoonstellingen

Ooggetuigen - Francisco Goya & Farideh Lashaï
11/02/2017 - 07/05/2017

Ghent inside out

Noah Charney proeft neuzekes

Noah Charney proeft neuzekes

Ghent Festival of Flanders

Ghent Festival of Flanders 2014: Capilla & Blindman Sax

Tripadvisor

Tripadvisor

De op drie na grootste - en mooiste - stad van België heeft een kwart miljoen inwoners en een bloeiende bloemenexport.

Essentieel Gent

Een bezoek aan Gent is altijd een goeie keuze, in elk seizoen. Heb je eens een dagje minder mooi weer tijdens jouw verblijf, geen probleem!

Gent, voor jou

Low impact
Gent is een paradijs voor wie van een veggie etentje houdt. Omdat onze stad in verhouding meer vegetarische restaurants telt dan pakweg Parijs of Londen, mogen we onszelf veggiehoofdstad van Europa noemen. Een titel om trots op te zijn! Ontdek hier ons veggie - en bij uitbreiding duurzame - eet-, drink- en slaapaanbod.
Budgetvriendelijk
Op zoek naar een bed waarvoor je niet te diep in de buidel hoeft te tasten? Gent heeft heel wat goedkope hotels en hostels, een camping en een jeugdherberg (binnenkort zelfs twee). Zo hou je budget over voor andere dingen... een extra nachtje Gent bijvoorbeeld!
Kindvriendelijk
Ook kleine koters en opgeschoten tieners vinden hun gading in Gent. De geheimen van het Lam Gods ontsluieren, grote ogen trekken in de musea, ridder of prinses spelen in het Gravensteen, ravotten in grote of kleine parken, de stad ontdekken te voet, per boot, in de koets of met de fiets... Het kan allemaal. Ontdek hier wat er in Gent te zien en te beleven valt met kinderen en waar je kroost met open armen ontvangen wordt voor een verkwikkende nachtrust, een hapje en een drankje.

Over Gent

Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijk. Het moderne dagelijkse leven van de actieve stadsbewoner speelt er zich af in een prachtig historisch decor. In Gent wordt gewoond en geleefd, gewerkt en genoten. Elke dag opnieuw.

Een echtpaar geniet van de rust van een authentiek begijnhof. Ouders en kinderen flaneren door de verkeersvrije straten van de binnenstad. Een toerist neemt een foto van de drie torens, al zo vaak gedaan maar tòch een beetje anders. Een zakenman met een iPhone wandelt langs de unieke Graslei, steekt de Leie over en vindt er zijn stijlvol viersterrenhotel achter een middeleeuwse gevel. Tientallen terrasjes nodigen u uit om de Gentse specialiteiten te ontdekken. De zon weerspiegelt in het vele water.

De stad leeft en heet u welkom.

Nieuws

28 apr 2017
SN Brussels Airlines lanceerde eind april een nieuw product: de Hi Belgium Pass.
28 apr 2017
Gent werkt aan een integraal toegankelijke stad, ook voor bezoekers. Daarom lanceert de Stad Gent vanaf 1 mei 2017 een toeristische route voor bezoekers in een rolstoel.
17 mrt 2017
Het toeristisch infokantoor Visit Gent bouwt haar dienstverlening uit door de openingsuren te verruimen.