Iedereen is welkom in Gent en alles is mogelijk. Elkeen heeft het hier naar zijn zin, ook de duizenden studenten die Gent, elk academiejaar, opnieuw met jonge vibes vullen. In Gent kan je namelijk blijven ontdekken. Zodra je wandelt door de Gentse binnenstad zal je begrijpen waarom Gent ook internationaal populair is en zoveel lof krijgt als toeristische stad. Nergens anders flits je zo snel van de 14de naar de 21ste eeuw (en terug!). Dus als jij een city break zoekt die net dat tikkeltje anders is, dan is Gent the place to see!

Lam Gods, een wereldwijd artistiek hoogtepunt

Het Lam Gods of ‘De Aanbidding van het Lam Gods’ van de gebroeders van Eyck, onthuld in 1432,  is één van de meest invloedrijke schilderijen ooit gemaakt. De 18 panelen vertonen een Bijbelse evocatie met onder andere het portret van opdrachtgever en kerkmeester Joos Vijd en zijn echtgenote Elisabeth Borluut. Het meesterwerk lijkt een innerlijke gloed over zich te hebben en is bijzonder microscopisch gedetailleerd wat het heel uniek maakt.

In het bezoekerscentrum van de Sint-Baafskathedraal kan je de gerestaureerde panelen van het Lam Gods en verschillende andere authentieke kunstschatten in al hun pracht en praal bewonderen. Met behulp van een augmented reality bril kan je in de crypte van de kathedraal diep in het verleden reizen en de bewogen geschiedenis van het Lam Gods en de Gentse kathedraal beleven alsof je er zelf bij bent.

Feeëriek cultureel met wereldfaam

Wie de nacht niet heeft doorgebracht in Gent, heeft de stad niet echt beleefd. Gent straalt, dag en nacht, een echte lichtstad. Na duisternis ondergaat Gent een metamorfose en zo ontdek je de feeërieke sfeerverlichting van Gent die voor jou alle architectuurparels uitlicht. Tot middernacht loop je door een stad met magische lichtaccenten. Elke 3 jaar staat Gent echt in lichterlaaie tijdens het gratis lichtfestival met verrassende lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars.

Gent is een stad die beweegt en leeft

Feest, kunst, muziek noem maar op. Gent leeft op elke seconde van de dag én nacht door het jaar heen. Voor jong en oud valt er altijd wel iets te doen of beleven. Evenementen zoals de Gentse feesten die zijn uitgegroeid tot één van de grootste culturele festivals in Europa. Het Film Fest Gent, het grootste internationale filmfestival van België of een gezellige, kindvriendelijke kerstmarkt tijdens de Gentse Winterfeesten en nog veel meer.  De duizenden studenten, levendige sfeer en hippe muziek scene maken van Gent de ideale bestemming voor een nachtje stappen. Het nachtleven in Gent is actief. Er valt dus altijd wel iets te doen in deze cultuurrijke en levendige stad.

Rock-‘n-roll gastronomie, mix & match

Er is altijd wat te doen in Gent. Gent is het historische hart van Vlaanderen waar je shopt, ontdekt en proeft naar hartlust. Ben je een lekkerbek? Je treft het, Gent is de veggiehoofdstad van Europa (volgens de Gentenaars van de wereld natuurlijk) en haar jonge rock-‘n-roll chefs maken furore binnen de internationale foodscene.

Duurzaam Gent!

Steden zetten meer en meer hun beste beentje voor om de impact op het klimaat te beperken. Duurzaam toerisme in gang brengen doet de stad al een tijdje. Gent engageert zich hiervoor op meerdere manieren. Zo werd de stad al uitgeroepen tot veggiehoofdstad en heeft het één van de grootste autoluwe centra in Europa. Gent beleven van op de fiets is dan ook een absolute aanrader.

Gent moedigt dan ook de toeristische ondernemers aan om hun steentje bij te dragen. Logies en eventzalen die duurzaam te werk gaan, komen in aanmerking voor duurzame labels zoals Green Key of Green Globe. Onze stad heeft dan ook tal van ondernemingen die deze labels met fierheid dragen.

Ten slotte wil stad Gent duurzame gastronomie stimuleren. Wat begon als een campagne om één dag in de week geen vlees of vis te eten (Donderdag Veggiedag), is intussen uitgegroeid tot een hotspot van vegetarische en plantaardige eet-en drinkadresjes. Bovendien kan je hier makkelijk fair en lokaal gastronomisch genieten. lekker en vers eten is verzekerd als je gaat kopen bij de boer, boerenmarkt of versmarkt. Een kleine daad die goed smaakt.