Kompass ligt toch helemaal niet aan de Dampoort!? Feit. Maar het is hier wel allemaal begonnen.

Eerst Kleindokkaai 25, later Ottergemsesteenweg Zuid 717a, Gent

Kompass verzekerde zich van een plaats in de geschiedenisboeken met zijn fabriekspand aan de Ottergemsesteenweg. Maar de instant legendarische technoclub begon in 2015 als pop-up aan de Kleindokkaai – in een leegstaand pand van een interieurwinkel die luisterde naar de naam … Compass.

Kompass in een fabriekspand aan de Ottergemsesteenweg

Het pand staat er vandaag niet meer – zoals de meeste dingen in de buurt heeft het plaats moeten ruimen voor appartementsblokken. En misschien zijn intussen ook de herinneringen aan die eerste locatie van Kompass alweer enigszins vervaagd – enerzijds omdat de pop-up er maar drie maanden heeft gelegen, anderzijds omdat de club pas echt een begrip werd, toen ze een jaar later voluit de industriële kaart trok.

Maar de beste club van het land heeft dus wel degelijk hier het licht gezien. En de bezoekers ervan in de regel ook het ochtendgloren.

Kompass club in de Ottergemsesteenweg

Wist je trouwens dat er láng voor Kompass al eens een andere legendarische Gentse club is neergestreken aan de Ottergemsesteenweg? In 2007 organiseerde de Culture Club er al enkele one-off evenementen! 

Het ruwe karakter van deze oude takeldienst was duidelijk niet alleen voor Kompass een gigantische troef.