De winkel van chocolatier Stijn Vandenbouhede vind je in de Mageleinstraat, pal in het centrum. Dankzij het open atelier kan je al van de straatkant de chocolatier aan het werk zien.

Stijn maakt pralines met iets minder voor de hand liggende smaken. Wat denk je van pralines met mango & chili, Gandaham, Tierenteynmosterd, rode biet & honing, bergamot & vanille of yuzu & gember? Ze zijn niet alleen lekker maar door hun vorm en kleur ook echte kunstwerkjes. Daarnaast biedt chocolatier Stijn ook vegan pralines/lactosevrije pralines aan in zes verschillende smaken.

Hij beperkt zich niet enkel tot pralines of tablets. Tot de grotere meesterwerken uit chocolade behoren o.a. muziekinstrumenten en karakters uit de film- en literatuurwereld zoals Harley Quin, Willy Wonka, Baby Yoda, Darth Vader en Frankenstein.

Stijn heeft al heel wat prijzen op zijn palmares en staat in de lijst van beste chocolatiers in Gault Millau. Hij was winnaar van de Beste Chocoladebar 2023, won hij zilver voor Beste Praline 2023 en brons voor Personality of the Year 2023. 

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.