Heb je een zwak voor design? Bezoek zeker het Design Museum in Gent. Achter een prachtige 18de-eeuwse gevel schuilt een modern, open gebouw.

Deze indrukwekkende stadsresidentie in rococostijl werd in 1922 aangekocht door de Stad Gent, die er haar designmuseum in onderbracht. De tijdelijke tentoonstellingen vormen een aanvulling op de prachtige permanente collectie, van art nouveau tot de hedendaagse designstromingen. 

De pot op!

Bekijk ook eens de opvallende toiletvleugel, zelfs als je niet nodig moet. De boodschap ‘de pot op’, naast de toiletvleugel in de vorm van een wc-rol, heeft een dubbele bodem: het museum kreeg van de stad immers geen budget voor een extra gebouw. Het Design Museum Gent maakte er toen letterlijk een monumentaal kunstwerk van dat werd wel vergund, een figuurlijk opgestoken middenvinger naar het stadsbestuur van Gent.

Een kindvriendelijk Design Museum in Gent

In het Design Museum Gent valt er voor families en kinderen altijd wat te beleven. Speel het Museumspel of volg een leuke workshop. Het kan allemaal!

Met een speeltas verkennen gezinnen met kinderen tussen 0 en 3 jaar spelenderwijs de collectiepresentatie. Vraag ernaar aan de balie van het museum.

Onli­ne tic­kets Design Muse­um Gent

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt het aantal bezoekers beperkt en is het aangeraden om op voorhand een ticket boeken. Het dragen van een mondmasker is verplicht (+12 jaar).
Boek hier je tickets

Op stap in groep?

Via deze link kan je je groepsbezoek online aanvragen. Het team van BOEKjeBEZOEK informeert je dan zo snel mogelijk over de concrete reservatie van je groepsbezoek. 
Groepsbezoek online aanvragen
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.

City­Card Gent: een must have voor je bezoek aan Gent

Hier kun je de CityCard Gent kopen