Maak kennis met de majestueuze woning van de adellijke familie d’Hane Steenhuyse. Kleurrijke salons, kunstig meubilair, weelderig behang en zinnenprikkelende muurschilderingen flitsen je tweehonderd jaar terug in de tijd. Met wat geluk loop je zelfs een dienstmeid of koetsier tegen het lijf. Kuier tot slot nog even tot in de schitterende binnentuin, een oase van rust in de hectische Veldstraat.

Individueel bezoek

Iedere vrijdag, zaterdag en zondag wandel je er gewoon binnen. Het huis ademt de sfeer van het einde van het Ancien Régime. De geluiden van dansmuziek en aankomende koetsen komen je tegemoet. Hier en daar tonen historische filmfragmenten je de weg in de ingewikkelde gedragsregels van die dagen. Al snel verglijdt elk tijdsbesef en waan je je één van de bezoekers van de graaf en de gravin d’Hane Steenhuyse.

Gegidste rondleiding

Zin in wat meer achtergrondinformatie? Iedere zondag kan je op individuele basis om 11 uur aansluiten bij een geleid bezoek. Een gids vertelt honderduit over de geschiedenis van het huis. Boudoirs, kabinetten en enfilades hebben hierna geen geheimen meer. Deze rondleiding wordt gecombineerd met een bezoek aan het Chinese Salon en de werkkamer van Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck in Huis Arnold Vander Haeghen, tegenover Hotel d’Hane Steenhuyse. De rondleidingen gaan door in het Nederlands. Naargelang de nationaliteiten in de groep ook in het Frans of Engels.

Gouden tip: CityCardhouders sluiten, mits vooraf online registratie, gratis aan bij de instaprondleiding in de stadspaleizen. Registreer hier (al dan niet met CityCard Gent) voor de rondleiding. De rondleidingen gaan door in het Nederlands, maar naargelang de groep kan dit ook in Frans of Engels.

 

Bezoek met een gids

Wil je als individu aansluiten bij een gegidst bezoek?

Reserveer je ticket online (Instaprondleiding Stadspaleizen)

Op stap in groep?

Via deze link kan je je groepsbezoek online aanvragen. Het team van BOEKjeBEZOEK informeert je dan zo snel mogelijk over de concrete reservatie van je groepsbezoek. 

Groepsbezoek online aanvragen
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.

City­Card Gent: een must have voor je bezoek aan Gent

Hier kun je de CityCard Gent kopen