Hou je van moderne kunst of verkies je de werken van de Vlaamse Meesters? In Gent vind je oud en nieuw bij elkaar. Een eeuwenoude geschiedenis en cultuur gaan hier hand in hand met een hedendaagse levendigheid en moderne creativiteit. De Gentse musea zijn elk afzonderlijk een beleving op zich.

Uiteenlopende thema’s zoals psychiatrie, beeldende kunst, of het industrieel verleden van de stad bieden voor elk wat wils. De Aanbidding van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck is een absolute topattractie in Gent. Het S.M.A.K. verrast elk seizoen met internationale toptentoonstellingen. Ook de kleinsten kunnen in de musea terecht. De Gentse musea bieden aangepast kinderparcours, zoektochten of creatieve ateliers. De Wereld van Kina is zelfs helemaal op maat van de kleinsten! 

Kunstgaleries in Gent

Naast musea en kunstgaleries telt Gent een aantal cultuurparels. In het muziekcentrum De Bijloke staan elk seizoen ruim 120 concerten op het programma. Het kunstencentrum VIERNULVIER met art-decocafé is met zijn 100 jaar een monument op zich en biedt een uitgebreid programma aan podiumkunsten en muziek. Wie houdt van streetart kan zijn hartje ophalen in het Werrengarenstraatje of ‘graffitistraatje’, artistieke vrijhaven van straatkunstenaars. Of wandel de streetart route.

Sor­ry, Not Sor­ry Street Art plan Gent

Street art-fanaten zitten goed met dit plannetje waarop allerlei openluchtkunst is aangeduid. De wandeling langs street art in de binnenstad is dubbel interessant, want naast een introductie in Gentse straatkunst is dit ook een toertje langs een aantal toeristische highlights. De street art-scene in Gent bruist en past wonderwel bij de historische stad.

3 verschillende taalversies: Nederlands, Frans en Engels

Deze brochure is ook op papier verkrijgbaar in het infokantoor.

Hét hoogtepunt van de band tussen het historische karakter van de stad en moderne kunst moet wel het Lichtfestival zijn. 1 keer om de 3 jaar is Gent het canvas van internationale lichtkunstenaars. Spectaculaire lichtprojecties sieren oude gevels en verwarmen het middeleeuws centrum in hartje winter.