Het beste nachtleven vind je in Gent. De duizenden studenten, levendige sfeer en hippe muziek scene maken van Gent de ideale bestemming voor een nachtje stappen.

De Gentse uitgaansbuurten

Gent heeft als stad alle ingrediënten in huis voor een memorabel nachtleven: energieke inwoners, een levendige muziekscene en verschillende uitgaansbuurten met een uiteenlopende mix van cafés en clubs. Begeef je bijvoorbeeld eens in de roemruchte Overpoort, vertoef een nachtje aan de legendarische Vlasmarkt of verken de Oude Beestenmarkt iets verderop. Je ontdekt al snel dat Gent z’n reputatie van uitgaansstad niet gestolen heeft.

Uitgaan in Gent, de hotste danscafés en clubs op een rijtje!

Gent heeft z’n knallende nachtleven niet alleen te danken aan de vele enthousiaste uitgaanders, maar ook aan een paar al even enthousiaste ondernemers/nachtraven. Van bekende dj’s zoals de broers Dewaele en Charlotte De Witte over bekende festivalorganisatoren tot legendarische clubeigenaars: het lijstje mensen dat de nacht van Gent mee heeft gekleurd of ook vandaag nog kleurt is lang. Hieronder vind je een paar plekken die je moet ontdekken, maar ga vooral ook zelf op zwier.

De toffe nightlife-wandeling

Ben Van Alboom, kenner en proever van het nachtaanbod, stippelde voor Visit Gent een stadswandeling uit waarop je alles ontdekt over de geschiedenis van het Gentse nachtleven. Ontdek al wandelend de meest spraakmakende nachtelijke locaties, van vroeger tot nu. De ideale party prep, als je ’t ons vraagt!