Een hartig hapje
De artisanale gandaham heeft minstens tien maanden nodig om te drogen. Maar de smaak van het bekende streekproduct is het wachten meer dan waard. Met een snee brood. Een stukje bierkaas, een augurkje, een zilveruitje. En we verklappen je ineens ook waar we onze mosterd halen. Bij Tierenteyn. Dankzij deze smaakmaker kan Gent zeggen dat het de lekkerste mosterd van het land heeft.
Zoete zaligheden
De zoetemondjes komen misschien wel nog het meest aan hun trekken in Gent. Dankzij zijn chocolateriefamilies heeft Gent pralines en chocolade met faam tot in Japan. Pralines met Tierenteynmosterd? ’t Zal wel zijn! En de cuberdons of neuzekes, de zachtbreekbare paarse kegeltjes met de verrukkelijke siroop binnenin. De gekoelde, bepoederde sneeuwballen die wegsmelten op je tong. De gestreken mastellen – een zoet gebakje met kaneel – om vol in te bijten. Mmmm… Gent is het walhalla voor snoepers of sneukelaars.
Om door te spoelen
Nu hebben we het nog niet over the real stuff gehad! Want borrelliefhebbers kunnen met evenveel plezier een O’de Flander sloeberen! Een Gents jenevertje uit een mooie kruik. En voor de bierliefhebbers hebben we de Gruut. Dit bier wordt niet met hoppe gebrouwen, maar met gruut, een middeleeuws kruidenmengsel. En wie iets helemáál anders wil, moet de RoomeR eens proberen. Een aperitief met een bloemenboeket. Echt waar!