De interieurs van het Huis Arnold Vander Haeghen spreken enorm tot de verbeelding. Topstukken zijn het unieke Chinese salon en de reconstructie van de werkkamer van de Gentse Nobelprijswinnaar voor Literatuur, Maurice Maeterlinck. De binnentuin is toegankelijk voor het publiek.

Individueel bezoek

Iedere vrijdag, zaterdag en zondag wandel je er gewoon binnen. Het huis ademt de sfeer van de belle epoque.  Op de benedenverdieping zijn de vestibule, de eetkamer, het 18de eeuwse Chinees salon en het kabinet Maeterlinck te bezichtigen.

Gegidste rondleiding

Zin in wat meer achtergrondinformatie? Iedere zondag kan je op individuele basis om 11 uur aansluiten bij een geleid bezoek. Een gids vertelt honderduit over de geschiedenis van het huis. Deze rondleiding wordt gecombineerd met een bezoek aan Hotel d’Hane Steenhuyse, tegenover Huis Arnold Vander Haeghen. De rondleidingen gaan door in het Nederlands. Naargelang de nationaliteiten in de groep ook in het Frans of Engels.

Gouden tip: CityCardhouders sluiten, mits vooraf online registratie, gratis aan bij de instaprondleiding in de stadspaleizen. Registreer hier (al dan niet met CityCard Gent) voor de rondleiding. De rondleidingen gaan door in het Nederlands, maar naargelang de groep kan dit ook in Frans of Engels.

Bezoek met een gids

Wil je als individu aansluiten bij een gegidst bezoek?

Reserveer je ticket online (Instaprondleiding Stadspaleizen)

Op stap in groep?

Via deze link kan je je groepsbezoek online aanvragen. Het team van BOEKjeBEZOEK informeert je dan zo snel mogelijk over de concrete reservatie van je groepsbezoek. 

Groepsbezoek online aanvragen
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.

City­Card Gent: een must have voor je bezoek aan Gent

Hier kun je de CityCard Gent kopen