Het museum, Huis van Alijn in Gent zet het doodgewone dagdagelijkse leven van de 20ste-eeuwse sterveling ‘in the spotlight’. Dit was ooit het ‘Kinderen van Alijn’-hospitaal. Het enige bewaarde Gentse godshuis, een liefdadigheidsinstelling waar armen, zieken en ouderen verzorgd werden.

Huis van Alijn, alledaags, allerminst gewoon

Tradities en rituelen behoren tot verleden en heden. Dagelijkse en bijzondere gebeurtenissen bepalen het ritme in de stroom van je leven. In het museum Huis van Alijn geniet je tijdens je weekendje weg in Gent van gewoontes, tradities en rituelen die je herinneren aan een recent of verder verleden.

Ga ‘back to the future’, herontdek je allereerste babyfoto’s, knikkeren op de speelplaats, je eerste liefdesverdriet, de zoete sfeer van de jaarlijkse zomervakantie, ... Hoe we omgaan met ‘momenten en emoties’ evolueert mee met de tijd en is tegelijk persoonlijk én universeel. Je herontdekt dat alledaags allerminst gewoon is.

Geniet na van deze collectieve herinneringen in de mooie binnentuin, in een al even typisch volkscafé. Een aanrader!

Er zijn aangepaste rondleidingen voorzien voor mensen met dementie, blinden en slechtzienden, doven en slechthorenden. Blinden en slechtzienden kunnen bovendien de museumteksten in pdf op de website van het museum terugvinden om via smartphone te beluisteren.

Alijn, waar kinderen in Gent thuis zijn!

Dit is een must see tijdens je stedentrip met de kids in Gent. Bezoek het Huis van Alijn met je (klein)kinderen en (her)ontdek samen hoe het dagelijkse leven veranderd is. Duik de verkleedkoffer in, blader samen in fotoalbums uit oma’s tijd, smikkel van de nostalgie uit oude filmpjes, knutsel, hinkel of bikkel, …, word terug een beetje ‘kinds’.

"De mysterieuze verdwijning van Hendrik Alijn" is een familiezoektocht voor gezinnen met kinderen tussen 5 en 12 jaar oud.

Het geluidenspel is een actieve wandeling voor de hele familie.

 

Museumcafé Huis van Alijn

In het authentiek volkscafé van het Huis van Alijn kun je nagenieten van je bezoek aan het museum.

Museumshop

In de museumshop vind je tal van aandenkens aan je museumbezoek. Wat dacht je van postkaarten, een cadeaubon voor één museumbezoek, boeken, speelgoed, mugs, pins en magneten? Er is beslist iets dat je bevalt. De museumshop bevindt zich aan de balie van het museum en is vrij toegankelijk.

Onli­ne tic­kets Huis Van Alijn

Zeker zijn dat je het Huis van Alijn kan ontdekken wanneer jij daar zin in hebt? Boek dan vooraf je tickets en geniet met volle teugen van je bezoek!

Boek hier je tickets

Op stap in groep?

Via deze link kan je je groepsbezoek online aanvragen. Het team van BOEKjeBEZOEK informeert je dan zo snel mogelijk over de concrete reservatie van je groepsbezoek. 

Groepsbezoek online aanvragen
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.

City­Card Gent: een must have voor je bezoek aan Gent

Hier kun je de CityCard Gent kopen