Tijdens 'Atelier in beeld' krijg je een unieke inkijk in verschillende Gentse kunstateliers. Verschillende kunstenaars verwelkomen je het hele weekend in hun eigen werkplek, vaak op verrassende locaties en in unieke panden.

‘Atelier in beeld’ is een unieke kans om kennis te maken met kunstenaars in hun artistieke creatieplek. Je ontdekt er de werk- en denkprocessen van een veelzijdige groep kunstenaars, van schilder- en beeldhouwkunst tot fotografie, design, grafiek, street art, kalligrafie, keramiek, textiel en nog veel meer.

Naast de kunstenaars in de gebouwen van Nucleon nemen ook nog heel wat andere groepsateliers deel, zoals de Stadsmakers op de Wiedauwkaai, Grafiti vzw, Bijlokevest 93, de indrukwekkende loods van Atelier Pantserschip en Nerdlab. Ook heel wat individuele kunstenaars zetten hun atelier voor deze gelegenheid open. Onder hen zijn Emma Terweduwe, Wannes Cools en Johan Houthoofd.

Atelier in beeld

Alle deelnemende ateliers in Gent vind je hier.

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.