Tijdens het gratis driejaarlijkse Lichtfestival licht de stad op met het werk van internationale lichtkunstenaars. De Gentse nachten vormen het decor voor verrassend spektakel, ingenieuze installaties, spectaculaire performances en evenementen met licht. Je leert er de historische plekken en monumenten op een andere manier kennen. Het Lichtfestival zet het Gentse lichtplan, dat internationaal bekroond werd, letterlijk in de schijnwerpers en laat je kennis maken met de unieke verborgen charme van Gent na zonsondergang.

Niet één groot, maar twee mini Lichtfestivals

De 5de editie van het Lichtfestival zal er deze keer iets anders uitzien en wordt gespreid over twee periodes. De eerste periode loopt van woensdag 27 januari tot en met zondag 31 januari. De tweede periode staat gepland van woensdag 3 februari tot en met zondag 7 februari

Geen wandelparcours deze keer, maar alle lichtkunstwerken worden gebundeld op verschillende locaties, verspreid over de stad. Bezoekers reserveren per locatie een tijdslot en de route gaat langs binnentuinen en koeren. Zo kan deze editie veilig verlopen en toch trouw blijven aan het concept: op een laagdrempelige manier bezoekers in vervoering brengen.

Video Url

Uit­ge­licht voor een wan­de­ling

Een wijze toer langs de mooist verlichte plekjes en gebouwen? Volg de uitgestippelde lichtwandeling en ga zelf op ontdekking! Je start aan de Kouter voor een wandeltocht van een 5-tal kilometer. De wandeling neemt je mee langs alle highlights van de Gentse stadsverlichting.

Als je de volledige toer stapt, reken dan met ongeveer twee uur. En start best niet te laat. Want om klokslag 12 uur ’s nachts maakt de sfeerverlichting plaats voor de functionele verlichting! Plan je de wandeling met één van de gidsen. Of ga zelf ontdekking en download hier alvast de kaart!