Tijdens het gratis driejaarlijkse Lichtfestival licht de stad op met het werk van internationale lichtkunstenaars. De Gentse nachten vormen het decor voor verrassend spektakel, ingenieuze installaties, spectaculaire performances en evenementen met licht. Je leert er de historische plekken en monumenten op een andere manier kennen. Het Lichtfestival zet het Gentse lichtplan, dat internationaal bekroond werd, letterlijk in de schijnwerpers en laat je kennis maken met de unieke verborgen charme van Gent na zonsondergang.

Nieuwe ontdekkingen in 2021

Het nieuwe parcours leidt je doorheen de stad en werpt een ander licht op verschillende stadsdelen, waterwegen en historisch erfgoed - letterlijk én figuurlijk. Het Gravensteen, de Graslei, de Korenmarkt, de Stadshal en het Sint-Baafsplein zijn bekende hotspots op de route. Je zal nu ook voor het eerst over de Sint-Michielsbrug lopen en kan je genieten van het unieke zicht op de Gentse torenrij.

Verder loopt het parcours langs minder bekende locaties waaronder het Prinsenhof en zal je kunnen kennismaken met het vernieuwde Maaseikplein en de Reep, twee stukjes Gent die volledig vernieuwd werden sinds het vorige Lichtfestival in 2018. 

De route is met 6,5 kilometer even lang als de vorige editie. Doordat er geen vaste startplaats is en je dus eender waar kan starten, biedt het je voldoende spreiding om aangenaam te genieten van het spektakel.

Bekijk hier de foto's van de vorige editie. 

Uit­ge­licht voor een wan­de­ling

Een wijze toer langs de mooist verlichte plekjes en gebouwen? Volg de uitgestippelde lichtwandeling en ga zelf op ontdekking! Je start aan de Kouter voor een wandeltocht van een 5-tal kilometer. De wandeling neemt je mee langs alle highlights van de Gentse stadsverlichting.

Als je de volledige toer stapt, reken dan met ongeveer twee uur. En start best niet te laat. Want om klokslag 12 uur ’s nachts maakt de sfeerverlichting plaats voor de functionele verlichting! Plan je de wandeling met één van de gidsen. Of ga zelf ontdekking en download hier alvast de kaart!