Het eerste weekend van oktober wordt de Oude Vismijn omgetoverd tot een stukje Schotland. Je komt hier alles te weten over whisky en je kunt er uiteraard een groot aantal proeven. Daarnaast zijn er nog masterclasses en kun je Gent ontdekken met een whiskyboot.

Twee dagen lang word je ondergedompeld (figuurlijk dan toch) in de wereld van whisky. Dit festival biedt je de mogelijkheid om een heel aantal whisky's te degusteren. Voor exclusievere whisky’s betaal je een kleine bijdrage met drams, het festivalgeld. Verder vind je er nog lifestyle stands, een whiskyboekenstand en een whisky shop. De meeste whisky-importeurs en -producenten van de Belgische markt zijn aanwezig op dit evenement. Hier vind je de volledige deelnemerslijst.

Vanaf de aanlegsteiger aan de Oude Vismijn kun je inschepen voor een tochtje met de Whiskyboot. Terwijl je geniet van een “dram” whisky geeft een lid van The Ghentgarry Maltclub informatie over Gent en whisky. Je kunt enkel deelnemen aan de rondvaart wanneer je een ticket voor het festival hebt. Alle info vind je hier.

Wil je meer weten? Experts geven speciale masterclasses en speciale proeverijen. Bekijk het aanbod hier en schrijf je in.

Dichtbij de Oude Vismijn bevindt zich de DaDaChapel distilleerderij waar alcohol gestookt wordt om rum, wodka en whisky van te maken. Voorafgaand aan het Whisky Festival kun je de distilleerderij bezoeken. Reserveer je ticket hier.

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent